Mainos

SAK vaatii pikaisia toimia nuorisotyöttömyyden hoitoon

SAK on erittäin huolissaan nuorisotyöttömyyden rajusta kasvusta. Järjestön mukaan kaikki mahdollinen on tehtävä niin nuorisotyöttömyyden kuin yleensä työttömyyden torjumiseksi.

SAK:n johtaja Pertti Parmanne sanoo, että työttömyyden noustessa on erityisesti nuorisotyöttömyyden kasvu ollut voimakasta.

- Suomella ei ole varaa syrjäyttää ketään. Tarvitsemme pikaisesti lisäpanostuksia opiskelu-, harjoittelu- tai työpaikan turvaamiseksi nuorille viimeistään kolmen kuukauden kuluttua työttömyyden alkamisesta eli nuorisotakuusta ei saa livetä, Parmanne sanoo.

Työttömyyden noustessa on erityisesti nuorisotyöttömyyden kasvu ollut voimakasta. Viimeisimpien tietojen mukaan 15-24-vuotiaiden nuorten työttömyysaste on jo peräti 21,6 prosenttia. Nuorista miehistä tällä hetkellä työttömänä on joka neljäs.

Parmanne pitää SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen avausta kansallisen työllisyysryhmän perustamiseksi erittäin tervetulleena. Urpilainen esitti aloitteen MTV:n Uutisissa perjantaina.

Parmanteen mukaan uhkana on nuorten valmistumisen lykkääntyminen, jos ammatillisten opintojen pakollisiin työssäoppimisjaksoihin ei löydy työpaikkoja.

Pääministeri Matti Vanhanen kommentoi eilen, että Urpilaisen ehdotus on jo hallituksessa työn alla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.