Mainos

SAK vaatii palkallista äitiyslomaa kaikille aloille

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen vaatii, että palkallisen äitiysloman ulottaminen kaikille aloille tulee olla mukana keskusteluissa, kun perhevapaiden kustannuksien tasaamista aletaan valmistella.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen haluaa, että palkallinen äitiysloma tehdään mahdolliseksi myös sellaisilla aloilla, joilla sitä ei vielä ole käytössä. Ihalainen sanoi päivällä Mikkelissä, että tämän asian pitää olla mukana, kun perhevapaiden kustannusten tasaamista aletaan valmistella tulossa olevan selvitystyön jälkeen.

Naisvaltaisten palvelualojen työnantajat ovat vaatineet perhevapaista työnantajille aiheutuvien kustannusten tasaamista nais- ja miesvaltaisten alojen kesken. Ihalaisen mielestä vähintään yhtä suuri epäkohta liittyy siihen, että eri aloilla työskentelevät naiset eivät ole keskenään tasa-arvoisia perhettä perustaessaan.

- Vaikka naisvaltaisten palvelualojen työnantajat mielellään kauhistelevat äitiydestä aiheutuvia kustannuksia, tosiasiassa juuri SAK:laisilla yksityisillä palvelualoilla ei yleensä esimerkiksi makseta lainkaan palkkaa äitiysloman ajalta, kun taas muualla työelämässä palkkaa maksetaan vähintään ensimmäisiltä viikoilta, jopa kuukausilta, Ihalainen sanoi.

Kesän aikana valmisteltu selvitys perhevapaista aiheutuvien kustannusten tasaamisesta luovutetaan sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreelle tiistaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.