Mainos

SAK tyrmää viikonloppulisien leikkaukset

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola tyrmää työnantajapuolen aloitteen viikonlopputyön etuuksien leikkaamisesta. Huutola korostaa, että sunnuntailisät eivät vähennä työpaikkoja palvelusektorilla.

Palvelutyönantajien työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen ehdotti viikonloppuna sunnuntailisien leikkausta. Palkansaajapuolella ei ilahduttu Eeva-Liisa Inkeroisen eilisistä puheista. Inkeroinen ehdotti Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa palkkausjärjestelmän uudistamista niin, että viikonloppulisien perusteet huomioitaisiin työntekijän peruspalkassa. Palkka siis nousisi, mutta lisät häviäisivät. SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola tyrmää ehdotuksen.

- Ne eivät ole rinnastettavissa toisiinsa, ne eivät kohtele palkansaajaa samalla tavalla. Kaiken kaikkiaan näemme, että tuon tapainen ehdotus ei tule saamaan minkäänlaista kannatusta työntekijän näkökulmasta, Huutola sanoo.

Matti Huutola ei usko palvelualan pienyrittäjienkään innostuvan Inkeroisen puheista.

- Jos puhumme pienistä palvelualanyrityksistä, niin nehän ovat viikonloppuisin hyvin yrittäjävetoisia. Luulisin kyllä, että välttämättä yrittäjätkään eivät olisi kovin innostuneita uhraamaan vielä vähäisiäkin vapaapäiviä työhönsä.

- Se tarve josta nyt puhutaan, koskenee tällaisia suuria ravintolaketjuja, joilla on vaatimuksena palvelualan ammattiliiton mukaan jo vuosia ollut tämän tyyppinen ajatus, että sunnuntaikorvauksista tulisi luopua, Huutola sanoo.

Eeva-Liisa Inkeroisen mielestä palvelusektori voisi olla nykyistä merkittävämpi työnantaja, mutta sunnuntaityöstä maksettavan kaksinkertaisen palkan takia uusia työpaikkoja ei alalle synny. Huutola ei ole asiasta samaa mieltä.

- Näemme että nämä koskevat hyvin pientä joukkoa, myös palvelualan työntekijämäärästä, joidenkin suurempien konsernien tarpeita. Laajasti ottaen näemme, että se ei estä työllistämistä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 12.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.