Mainos

SAK tukee Tanskan työntekijöiden lakkoa

SAK tukee Tanskan keskusammattijärjestöä (LO) ja sen tavoitteita toista viikkoa jatkuvassa lakossa. SAK ilmoittaa ryhtyvänsä toimiin, jos se havaitsee pyrkimyksiä siirtää tavaroiden tai palvelujen tuotantoa Tanskasta Suomeen.

SAK aikoo puuttua asiaan välittömästi LO:n toivomuksen mukaisesti. SAK:n eurooppasihteerin Markku Jääskeläisen mukaan puuttumisella ei tarkoiteta tukilakkoja.
-Jos esimerkiksi monikansallisen meijerialan yrityksen työntekijät ovat Tanskassa lakon piirissä, niin samaa jäätelöä ei tehdä Suomenkaan meijerissä ja viedä Tanskaan, Jääskeläinen totesi tänään.

Jääskeläinen kertoo, että LO on esittänyt vastaavan pyynnön muillekin naapurimailleen. SAK:hon on tullut myös Ruotsin liikealan ammattiliitolta samansisältöinen ilmoitus.
-On mahdollista, että elintarvikkeiden tai muiden kulutustavaroiden tuotantoa on yritetty siirtää Etelä-Ruotsiin, Jääskeläinen arvioi. Tanskan työnantajajärjestö DA aloitti tänään noin 45 000 liike- ja sähköalan työtekijää koskevan työsulun. Työsulku ei SAK:n mielestä voi mitenkään parantaa neuvotteluilmapiiriä.

Lakossa on lähes puoli miljoonaa tanskalaista. Osapuolet kiistelevät uudesta työehtosopimuksesta ja etenkin lomapäivistä. Palkansaajapuoli hylkäsi sunnuntaina työnantajien ehdotuksen yhdestä lisälomapäivästä vuodessa. LO on Tanskan suurin työntekijäjärjestö, jolla on noin 1,5 miljoonaa jäsentä. Tanskassa on Suomen tavoin kolme palkansaajien keskusjärjestöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.