Mainos

SAK tukee Suomen Emu-jäsenyyttä

Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK tukee Suomen Emu-jäsenyyttä ensimmäisten joukossa. Myönteinen kanta voitti äänin 90-17. SAK päätti kannastaan Suomen Emu-jäsenyyteen valtuuston kokouksessa lauantaina Kiljavan opistolla.

Hyväksytyn kannan mukaan SAK tukee Suomen osallistumista yhdessä EU-maiden enemmistön kanssa Euroopan talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen vuoden 1999 alusta.

Valtuutetut kävivät aamupäivällä värikkään yleiskeskustelun aiheesta. Äänessä olleista 22:stä puhujasta 14 kannatti, 5 vastusti ja 3 ei ilmaissut selkeää kantaansa Emu-jäsenyyteen. Osa kannattajista oli myönteisen kriittisiä.

Vastustajat mm. vaativat kansanäänestystä Emusta ja arvioivat, että SAK:laisen jäsenistön enemmistö ei kannata rahaliittoon menoa ensimmäisten joukossa. Suomen Emu-myönteisyyttä arvosteltiin "ylhäältä johdetuksi" ja "turmiolliseksi".

Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Per-Erik Nelin (sd.) katsoi, että on onnetonta äänestää asiasta "jossa meillä ei ole enää osaa eikä arpaa". Keväällä Nelin ilmoitti vastustavansa jäsenyyttä rahaliitossa. -SAK:n valtuusto on jo ottanut kantaa asiaan. Miksi se pitää tehdä uudestaan, Nelin kyseli.

Talous- ja rahaliiton kannattajat korostivat Emu-puskureiden merkitystä mm. ansiosidonnaisen työttömyysturvan varmistajana. Puoltajat epäilivät Emu-vastaisuuden johtuvan pitkälti tiedon puutteesta. Osa kannattavista puheenvuoroista oli kriittisen myönteisiä. Esimerkiksi Postiliiton Kari Lempinen näytti Emulle "keltaisenvihreää valoa".
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.