Mainos

SAK torjuu lakkojen rajoittamiset lailla

Puheenjohtaja Lauri Ihalainen perää kuitenkin palkansaajajärjestöjen vastuuta suojelutyön pelisäännöissä. Moitteen taustalla on hoitojärjestö Tehyn työtaistelu.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen torjuu ajatuksen, että työtaistelujen rajoja alettaisiin säädellä lailla. Ihalainen sanoi valtuustonsa kokouksessa, ettei hoitojärjestö Tehyn tapauksesta pidä vetää yleistäviä johtopäätöksiä.

Ihalainen toivoi, että palkansaajajärjestöt sopisivat keskenään suojelutyön pelisäännöistä. Hän sanoi, että tämä veisi pohjaa ajatukselta puuttua työtaisteluihin lakien avulla.

Ihalainen moittii kuitenkin Tehyä työmarkkinapelisääntöjen ohittamisesta.

- Meillä on kuitenkin aina ollut se syvä periaate, että riski ihmishenkien ja turvallisuuden vaarantamisesta on aina suljettu pois lakkorajoilla eikä tästä periaatteesta pidä tinkiä jatkossakaan, Ihalainen kovisteli.

Arvostelun taustalla on huoli siitä, että lakkorajoja aletaan jatkossakin vedellä lakien avulla, kuten Tehy-jupakan yhteydessä oli tehtävä.

- On vain ajan kysymys milloin EK (Elinkeinoelämän keskusliitto) kirjelmöi tästä aiheesta hallitukselle tai muutoin yrittää saada asian liikkeelle. Ja tästähän saatiin jo terveiset eilisestä EK:n valtuuskunnan kokouksesta, Ihalainen totesi.

Työnantajia SAK:n puheenjohtaja varoitti hylkäämästä myöskään perinteisiä TUPO-ratkaisuja liittokierrosten vaihtoehtona.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.