Mainos

SAK toivoo malttia työnantajajärjestöiltä

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen toivoo, etteivät työnantajat vaikeuttaisi syksyn tuloneuvotteluja etukäteen ja ilman neuvotteluja asetetuilla ehdoilla.

Ihalaisen mukaan epävarmaksi käyvät talous- ja työllisyysnäköalat puoltavat vahvasti tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun tähtäävien neuvottelujen pikaista aloittamista.

Ihalainen torjuu työnantajien ja teollisuuden TT:n syytteet palkansaajajärjestöjen liian kovista vaatimuksista. Ihalaisen mielestä monet SAK:n esittämistä laadullisista tavoitteista tähtäävät sellaisiin työelämän laadullisiin uudistuksiin, joista hyötyisivät niin työnantajat kuin palkansaajatkin.

Ihalaisen mukaan TT:n ja muiden työmarkkinaosapuolten tulisi lähipäivien tilannearvioissaan sitoutua aloittamaan neuvottelut työllisyyttä ja ostovoimaa tukevasta tulopoliittisesta kokonaisratkaisusta. Neuvottelut tulisi aloittaa mahdollisimman pian, jotta neuvottelutulos olisi mahdollista saada valmiiksi marraskuun aikana.
SAK:n hallitus ilmoitti viikko olevansa valmis aloittamaan neuvottelut tulopoliittisesta kokonaisratkaisusta, mikäli myös muut järjestöt ovat siihen valmiit. Sen on määrä kokoontua seuraavan kerran tarkastelemaan neuvottelutilannetta ensi maanantaina, 7. lokakuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.