Mainos

SAK tekee politiikalleen linjaukset viideksi vuodeksi

SAK valitsee tänään alkavassa kolmipäiväisessä edustajakokouksessaan Lauri Ihalaisen neljännelle puheenjohtajakaudelleen.

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK kokoontuu tänään edustajakokoukseensa päättämään tulevien viiden vuoden tavoitteistaan.

Järjestön on määrä tehdä Helsingissä järjestettävässä kolmipäiväisessä kokouksessaan kaikki keskeisimmät linjaukset sekä edunvalvontaa että järjestörakenteita koskevissa asioissa.

Noin miljoonaa jäsentään edustavan SAK:n painotusten ei odoteta muuttuvan nykyisestä vakaata talouspolitiikkaa ja työllisyyttä korostavasta linjasta. Normaalin palkansaajien edunvalvonnan ohella vaikuttamisen painopistettä halutaan kuitenkin siirtää koulutukseen ja työelämän muutosten hallintaan.

Ammatillisen koulutuksen lisäämiseksi SAK on esittämässä työpaikoille osaamisvaltuutettuja, joiden asema olisi verrattavissa luottamusmiehiin ja työsuojeluvaltuutettuihin.

Keskeisin tavoite on työllisyyden ja Suomen kilpailukyvyn turvaaminen. SAK haluaa olla entistä tiiviimmin mukana elinkeinopolitiikassa.

Ihalainen neljännelle kaudelle

Globalisaation lisäksi järjestön haasteina ovat väestön ikääntyminen ja pätkätöiden lisääntyminen. Jo neljännes suomalaisista tekee määrä- tai osa-aikaista tai vuokratyötä.

Kokouksessa käsitellään myös SAK:n jäsenliittojen tekemiä esityksiä esimerkiksi työttömyysturvan parantamisesta, vuokratyön valvonnasta, työterveyshuollon ja työturvallisuuden tasapuolisuudesta sekä luottamushenkilöiden aseman ja jäsenpalveluiden kehittämisestä.

Järjestö valitsee myös uudet johtajat ja johtoelimet. Myös SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen valitaan kokouksessa jatkamaan puheenjohtajana. Hän on pitänyt kuitenkin todennäköisenä jättäytymistä tehtävästä ennen seuraavan viisivuotiskauden päättymistä.

Vuodesta 1990 lähtien SAK:ta johtanut Ihalainen saavuttaisi eläkeiän ensi vuonna. Järjestön muut ylimmät johtajat jatkavat tehtävissään.

Messukeskuksessa järjestettävään kokoukseen osallistuu 275 kokousedustajaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.