Mainos

SAK syyttää työnantajajärjestöä eurosekoilusta

TT:n johtajan Jussi Mustosen näkemys, että euroaikana tarvitaan yhä enemmän paikallistason joustavuutta kaikissa työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä, pillastutti suurimman palkansaajakeskusjärjestön SAK:n.

Osastopäällikkö Pertti Parmanne SAK:sta vastasi Mustosen tiedotteeseen omalla kannanotollaan, jossa hän syyttää TT:tä eurosekoilusta. Parmanteen mielestä Mustonen vaatii heikennyksiä työntekijöiden työehtoihin, kun tämä puhuu joustavuudesta kaikissa työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä.

-TT on kuitenkin aiemmin palkansaajajärjestöjen kanssa yhdessä tehdyissä kannanotoissa sitoutunut aivan toisenlaiseen linjaan. Esimerkiksi viimevuotisessa yhteisessä Emu-kannanotossa TT totesi, ettei Emu-jäsenyys merkitse työ- tai virkaehtosopimusten vähimmäisehtoihin eikä työehtosopimusten yleissitovuuteen puuttumista tai nimellispalkkojen alentamista, Parmanne totesi kehottaen TT:n johtoa selkiyttämään omaa linjaansa.

Mustonen totesi tiedotteessaan, että työmarkkinoilla tarvitaan joustoja sen lisäksi, että tarvitaan kustannustason hillintää. Mustonen katsoi, että euroaika edellyttää devalvaatio-inflaatiomaailmassa rakentuneelta työmarkkinakoneistolta vielä suurempaa uudistumiskykyä kuin tähän asti koettu toimintaympäristön muutos.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.