Mainos

SAK palkkojen leikkauksesta: Ei käy

Ammattiliitot eivät ole valmiita palkanalennuksiin. SAK:n edunvalvontajohtajan Nikolas Elomaan kokemuksen mukaan palkanalennus ei varmista työpaikan säilymistä.

– Monissa yrityksissä on tehty erilaisia sopimuksia ja säästösuunnitelmia myös palkkojen osalta. Kyllä siitä on jäänyt todella paha maku, kun ensin säästetään ja leikataan omista palkoista ja sen jälkeen sitten saadaan irtisanomisilmoitus, Elomaa kuvaa.

Ilta-Sanomien teettämän selvityksen mukaan keskimäärin joka kolmas suomalainen on valmis palkanalennukseen työpaikkansa pitämiseksi.

– Kyselyssä osuus oli korkea, koska siinä luvattiin vastapainoksi työpaikan pysyminen ja ihmiset käsittävät tämän tyäpaikan takaamisen vähän eri tavalla, Elomaa tulkitsee.

– Suomessa on toki ihmisiä, joilla onkin varaa leikata palkoistaan. Valtaosa suomalaisista on kuitenkin tilanteessa, että oman elämän menot, pelkästään asuminen ja ruoka, ovat sellaisissa mittapuissa, ettei omasta palkasta voi vähentää. Tulee eteen kysymys, millä laskut maksetaan.

Myös STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpään mukaan palkanalennukset johtajavat pelkästään ostovoiman laskemiseen ja sitä kautta työpaikkojen vähenemiseen.

Ilta-Sanomien tutkimukseen haastateltiin noin tuhatta henkilöä marraskuun lopussa. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.