Mainos

SAK:n suurliitto vaarassa kaatua

SAK:n suurliittohanke TEAM uhkaa käytännössä kaatua, koska erityisesti Metalliliiton vasemmistoryhmä vastustaa hanketta. Sekä Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto että SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen vetosivat tänään Metalliliiton päättäjiin, jotta TEAM-hanke toteutuisi. Neljäsosan vähemmistö riittää kuitenkin estämään Metalliliiton TEAM:iin menon, ja liitossa varaudutaankin jo suurliittohankkeen kariutumiseen.

- No, kyllä se varmasti TEAM:lle on iso takaisku jos niin käy, että vasemmistoryhmä tämän hankkeen haluaa kaataa. Mutta totta kai elämä jatkuu ja muut mukana olevat liitot sitten omalta osaltaan asiaa harkitsevat mikäli niin käy, sanoo Metallityöväen liiton puheenjohtaja Riku Aalto.

Suurliittohanketta on SAK:ssa ajettu erittäin innokkaasti, joten sen kaatuminen olisi keskusjärjestölle melkoinen nöyryytys. Se ei kuitenkaan metallin vasemmistoryhmää hätkäytä.

Suurliiton vastustajat perustelevat kantaansa muun muassa muiden liittojen huonolla taloudella, mutta taustalla on myös Metalliliiton sisäisiä jännitteitä ja perinteinen vasemmisto vastaan SDP -asetelma.

Suurliiton kannalta ratkaisevä äänestys on ensi viikon keskiviikkona Metalliliiton liittokokouksessa. Ilman Metalliliittoa TEAM-hanke jää väistämättä tyngäksi.

(MTV3)

Katso Vesa Kallionpään juttu MTV3 Katsomosta (Kymmenen uutiset 28.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.