Mainos

SAK:n rooli presidentinvaaleissa puhuttaa

Julkisuudessa on noussut kova kiistely SAK:n roolista presidentinvaaleissa. SAK:n valtuusto päätti keväällä tukea Tarja Halosen valintaa toiselle kaudelle. Vihreiden puoluesihteeri Ari Heikkinen ihmettelee, miksi SAK tukee järjestönä yhtä ehdokasta, kun muissa palkansaajajärjestöissä näin ei toimita.

Tänä keväänä SAK.n valtuusto päätti yksimielisesti, että järjestö tukee presidentti Tarja Halosen uudelleenvalintaa.

Kuusi vuotta sitten järjestöpäätöstä ei ollut - SAK:laiset tekivät kuitenkin hartiavoimin työtä SDP:n presidenttiehdokkaan kampanjassa.

SAK:n oman vuonna 2000 tehdyn järjestötutkimuksen mukaan jäsenistöstä reilut 40 prosenttia kannattaa vasemmistopuolueita. Palkansaajajärjestössä toimii kuitenkin myös muiden puolueiden tukijoita.

Huomattavaa on, että tässä selvityksessä vajaat 40 prosenttia ei osannut tai halunnut sanoa omaa puoluekantaansa.

Järjestöpäätöstä paremmin tukevat prosentit kuitenkin saadaan kun luvuista poistetaan epävarmat - silloin 3/4 vastanneista viidestätuhannesta SAK:laisesta kannattaa joko SDP:tä tai vasemmistoliittoa.

SAK tukee presidentinvaaleja äänestysaktivisuuskampanjalla - rahallista tukea Haloselle on tulossa pieni summa - vähintään vaalirahoituksen ilmoitusvelvollisuuden ylittävän 3 700 euron verran.

Johtaja Matti Tukiainen SAK:sta kiistää julkisuudessa olleet arviot, että Halostyön lisäksi seminaari- ja julkaisutukea annettaisiin vain kahdelle muulle pääehdokkaalle -Vanhaselle ja Niinistölle.

Vihreiden puoluesihteeri ihmettelee SAK:n linjaa - Akava, STTK tai MTK eivät tue tiettyä ehdokasta.

Heikkinen vaatii SAK:lta tasapuolisuutta, jos eri ehdokkaita jotenkin tuetaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.