Mainos

SAK:n Lyly seurannut huolestuneena SDP:n sisäistä kuohuntaa

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kertoo Ylen Ykkösaamulle seuranneensa vähän huolestuneena keskustelua SDP:n sisäisestä kuohunnasta.

Hän valittelee, että tällaista ylimääräistä keskustelua käydään juuri nyt, kun edessä on vakavia valintoja.

Samalla Lyly huomautti, että keskustelua ehkä suurennellaan.  

– Viesti jonka olen saanut puolueen johdolta on hyvin selkeä, Lyly sanoi.

SDP:n sisäisistä linjaristiriidoista on uutisoitu sen jälkeen, kun puheenjohtaja Antti Rinteen kerrottiin pyytäneen, ettei puolueen entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen tavoittelisi eduskuntaryhmän puheenjohtajuutta.

Ylen viime perjantaina Riiassa tekemässä nauhoituksessa Rinne sanoi slovakialaiselle kollegalleen uskovansa, että Jutta Urpilainen pyrkii takaisin puolueen johtoon.  

SAK:ssa toivotaan, että tuleva hallitus katsoisi kaikkia asioita työllisyyden kautta. Hallituspuolueiden sijaan tärkeintä on Lylyn mukaan se, minkälaista ohjelmaa toteutetaan.  

Lyly huomautti, että SDP on leimallisesti palkansaajapuolue. Tämän takia voisi Lylyn mukaan olla hyvä, että puolue olisi hallituksessa.  

Vasemmistopuolueiden vaalitappion taustalla on hänen mielestään se, ettei sinänsä hyvistä tavoitteista ole osattu kertoa ihmisille.  

– Pitkässä juoksussa on sellaisia piirteitä, että sieltä on tavallisen duunarin ääni hävinnyt.  

Kahden viikon takaisessa vaalituloksessa keskeinen huomio on hänestä kuitenkin se, että molemmat hallituspuolueet kokoomus ja SDP hävisivät.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.