Mainos

SAK:n Lyly: Työeläkeyhtiöiden johdon palkat kohtuullistettava

 SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly vaatii kuria yritysjohdon ylisuuriin palkkioihin.

- Yritysjohto itse hehkuttaa mielellään isänmaallisuuttaan. Käytännössä kuitenkin oma etu on useimmiten asetettu isänmaan edun edelle.

Lyly nosti SAK:n valtuustopuheessaan esimerkiksi erityisesti työeläkeyhtiöiden johtajien edut. SAK haluaa johtajien luontoisedut uudelleentarkasteluun. Lylyn mukaan työsuhdeasuntojen verotusta pitää kiristää.

- Emme voi hyväksyä sitä, että johtajien toisilleen myöntämiä luontoisetuja verotetaan käytönnössä kevyemmin kuin työntekijöiden palkkoja.

SAK:n puheenjohtaja haluaa myös työeläkelaitosten johdon omien osakekauppojen julkisuutta ja toivoo muutenkin johdon valvontaan tiukempia välineitä.

SAK:n puheenjohtaja  Lauri Lyly on itse eläkeyhtiö Ilmarisen hallituksen varapuheenjohtaja.

"Kummallista, että EK syyttää meitä"

Lyly vastasi puheessaan myös EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen kovaan kritiikkiin kuljetusliittojen tukilakkouhasta ilmailualan sopimuskiistan aikana. Lylyn mukaan EK antoi ilmailualan  jäädä keskitetyn ratkaisun ulkopuolelle.

- Näin ilmoittaessaan he puhalsivat ilmailualan työnantajilta neuvottelupaineet pois. Tästä syystä on kummallista, että EK yritää nyt syyttää meitä ja vierittää asiaa SAK:n ja meidän liittojen päälle.

Lylyn mukaan kuljetusliittot käyttivät laillista oikeuttaan painostustoimiin, kun ilmailualalla oli käynnissä liittokohtaiset neuvottelut.

- Viime päivinä on ollut koviakin arvioita neuvottelukierroksesta, mutta nyt kuitenkin kannattaa pitää pää kylmänä ja katsoa ensin koko kierros maaliin ennen kuin annetaan arvioita koko neuvottelukierroksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.