SAK:n Lyly: Työeläkeyhtiöiden johdon palkat kohtuullistettava

 SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly vaatii kuria yritysjohdon ylisuuriin palkkioihin.

- Yritysjohto itse hehkuttaa mielellään isänmaallisuuttaan. Käytännössä kuitenkin oma etu on useimmiten asetettu isänmaan edun edelle.

Lyly nosti SAK:n valtuustopuheessaan esimerkiksi erityisesti työeläkeyhtiöiden johtajien edut. SAK haluaa johtajien luontoisedut uudelleentarkasteluun. Lylyn mukaan työsuhdeasuntojen verotusta pitää kiristää.

- Emme voi hyväksyä sitä, että johtajien toisilleen myöntämiä luontoisetuja verotetaan käytönnössä kevyemmin kuin työntekijöiden palkkoja.

SAK:n puheenjohtaja haluaa myös työeläkelaitosten johdon omien osakekauppojen julkisuutta ja toivoo muutenkin johdon valvontaan tiukempia välineitä.

SAK:n puheenjohtaja  Lauri Lyly on itse eläkeyhtiö Ilmarisen hallituksen varapuheenjohtaja.

"Kummallista, että EK syyttää meitä"

Lyly vastasi puheessaan myös EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen kovaan kritiikkiin kuljetusliittojen tukilakkouhasta ilmailualan sopimuskiistan aikana. Lylyn mukaan EK antoi ilmailualan  jäädä keskitetyn ratkaisun ulkopuolelle.

- Näin ilmoittaessaan he puhalsivat ilmailualan työnantajilta neuvottelupaineet pois. Tästä syystä on kummallista, että EK yritää nyt syyttää meitä ja vierittää asiaa SAK:n ja meidän liittojen päälle.

Lylyn mukaan kuljetusliittot käyttivät laillista oikeuttaan painostustoimiin, kun ilmailualalla oli käynnissä liittokohtaiset neuvottelut.

- Viime päivinä on ollut koviakin arvioita neuvottelukierroksesta, mutta nyt kuitenkin kannattaa pitää pää kylmänä ja katsoa ensin koko kierros maaliin ennen kuin annetaan arvioita koko neuvottelukierroksesta.

Lue myös:

    Uusimmat