Mainos

SAK moukaroi keskustan työreformia

Suurin palkansaajajärjestö SAK sanoutuu totaalisesti irti keskustan ajamasta työreformista ja aikoo puolustaa palkansaajien oikeuksia kaikissa olosuhteissa.

SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen mukaan keskustan malli murentaisi sopimusten yleissitovuuden ja murtaisi koko sopimusjärjestelmän toimivuuden. SAK mukaan keskusta on julistanut sodan - ja haaste otetaan vastaan.

SAK:n ja keskustan välisessä työreformisodassa jalkaväen aseet vaihtuivat viimeistään tänään tykistöön. Sen verran tuliset taisteluterveiset SAK:n valtuusto lähetti Esko Aholle, joka kokoaa huomenna omat joukkonsa Kouvolaan.

Me tulemme puolustamaan palkansaajien oikeuksia kaikissa olosuhteissa. Sanon tämän päättäväisesti myös siksi, että pääministerikaudellasi talouskriisin keskellä et olisi selvinnyt ilman palkansaajien ja ay-liikkeen rakentavaa panosta ja yhteistyötä, Ihalainen painotti tänään.

SAK:ssa nähdään painajaisunia, miten keskusta valtaan päästessään romuttaa yleissitovuuden ja työläiset joutuvat pärjäämään työpaikoilla miten parhaaksi näkevät. Keskustan työreformiin tekemät kiristykset myrkyttivät ilmapiiriä vain lisää.
- Jokainen palkansaaja tunnistaa mihin asemaan ihmiset työelämässä tällä politiikalla ajettaisiin. Sanon suoraan, että torpparin asemaan isäntävallan kasvaessa, Ihalainen kritisoi.

Kättä pitemmäksi SAK julkisti tänään tutkimuksen, jonka mukaan 85 prosenttia suomalaisista haluaa sopia työsuhteen vähimmäisehdoista työehtosopimuksilla - ei työpaikoilla. Keskustan kannattajistakin tätä linjaa tukee peräti 74 prosenttia.

Aho tyrmää kritiikin

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho puolestaan tyrmää SAK:n arvostelun, ja syyttää järjestön johtoa työreformin vääristelystä ja suoranaisesta valehtelusta.
(MTV3/Timo Haapala)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.