Mainos

SAK ja TT hyväksyvät syntyneen tupon

SAK on hyväksynyt uuden tupo-sopimuksen, tosin lopullinen kanta selviää vasta liittoneuvotteluissa. Työnantajat puolestaan ottivat tupon tyytyväisyydellä vastaan.

SAK:n hallitus hyväksyi tupo-ratkaisun paljon kivuttomammin kuin Akava. Suurimman keskusjärjestön hallitus oli asiasta yksimielinen. SAK:n lopullista kannanmääritystä tosin edeltävät vielä parin viikon mittaiset, vaikeiksi ennakoidut liittoneuvottelut.

Työmarkkinaratkaisu voidaan allekirjoittaa, mikäli kaikki merkittävät liitot hyväksyvät tämänpäiväisen neuvottelutuloksen, joka nostaisi palkkoja molempina seuraavina vuosina 85 penniä tunnilta tai 142 markkaa kuussa. Kuitenkin vähintään 1,6 prosenttia. Ratkaisu toisi vuodelle -98 myös puolen prosentin järjestelyvaran sekä 0,4 prosentin matala- ja naispalkkaerän.

Koko sopimus saattaa kuitenkin kaatua ja kääntyä tammikuisiksi liittoneuvotteluiksi, mikäli esimerkiksi Jarmo Lähteenmäen johtama Paperiliitto jää tupon ulkopuolelle. Paperiliitosta korostettiin MTV:n uutisille, että liiton alakohtaiset neuvottelut niin alkutekijöissään.

Työnantajat tyytyväisiä

Työnantajien mielestä edessä on hyvä kaksivuotiskausi, mikäli liitot tulevat hyväksymään sopimuksen. Akavan kanssa tehtyä sopimusta TT:n varatoimitusjohtaja Tapani Kahri kuvaa kertaratkaisuksi, joka poikkeaa työnantajien perinteisestä linjasta. -Voi sanoa, että yleisesti ottaen linja meni ehkä pikkuisen eurooppalaisittain korkeaksi. Siitä huolimatta voi sanoa että se on tyydyttävä jos se toteutuu tässä muodossa, sanoi Kahri tuposta Kymmenen uutisille.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.