Mainos

SAK ja STTK yhä valmiit tupopöytään

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ilmoitti perjantaina, että tuponeuvotteluille ei ole edellytyksiä. Palkansaajajärjestöt SAK ja STTK toivovat yhä neuvottelujen aloittamista.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK pitää keskitettyä tuloratkaisua edelleen ensisijaisena vaihtoehtona työmarkkinasopimuksen muodoksi. STTK:n aamupäivällä koolla ollut hallitus piti yksimielisesti tupoa parhaana keinona hallita tulevaa talous- ja työllisyyskehitystä, minkä vuoksi STTK:n liitot ihmettelevät työnantajien tupo-kielteistä kantaa.

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpään (sd.) mukaan tupoon tähtäävissä neuvotteluissa tulisi saada ratkaisuja lokakuun aikana. Muussa tapauksessa liitot alkavat valmistautua liittokohtaisen sopimuskierrokseen.

Tuloneuvottelujen aloittaminen uhkaa kaatua työnantajien vastahankaan. Elinkeinoelämän keskusliitto EK ilmoitti perjantaina, että tupo-neuvotteluille ei ole edellytyksiä. EK:n työmarkkinajohtaja Seppo Riskin mukaan esteenä ovat etenkin palkansaajapuolen vaatimukset palkankorotusten tasosta ja muodosta sekä muutosturvan parantamisesta.

SAK myös valmis neuvottelemaan

Myös Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK toivoo edelleen, että tuloneuvottelut voidaan vielä aloittaa työnantajien vastahangasta huolimatta. Järjestön hallitus arvioi, että työnantajien jyrkentyneen linjan takana eivät ole vain tuloratkaisun sisältöön liittyvät erimielisyydet, vaan Elinkeinoelämän keskusliiton halu sanoutua irti kolmikantalinjalle rakentuvasta yhteiskunta- ja työmarkkinapolitiikasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.