Mainos

SAK ja STTK valmistelevat suurliittoa jo ensi vuodeksi

SAK ja STTK ryhtyvät valmistelemaan yhteisen ison palkansaajakeskusjärjestön perustamista. Siihen kuuluisi 1,5-1,7 miljoonaa jäsentä.  

Järjestöt ja niihin kuuluvat liitot päättivät asiasta tänään yhteiskokouksessa.  SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mukaan uusi järjestö voisi aloittaa jo ensi vuonna.  

Yhdistymisellä tavoitellaan parempaa neuvotteluasemaa suhteessa työnantajapuoleen.  

Hankkeeseen voivat liittyä kaikki ammatilliset edunvalvontajärjestöt ja myös ne, jotka tällä hetkellä eivät ole nykyisten keskusjärjestöjen jäseniä. 

Järjestö ottaa vastuulleen lakkautettavien keskusjärjestöjen kansalliset ja kansainväliset tehtävät. Uusi järjestö olisi poliittisesti sitoutumaton.

Kokouksessa linjattiin myös, ettei ammattiliittojen itsenäinen asema työehtosopimusosapuolena heikkene.  

Helsingissä järjestettyyn järjestöjen suurkokoukseen osallistui 73 palkansaajaliiton edustajaa kaikista kolmesta keskusjärjestöstä.

Akavasta mukana vain insinöörit

Korkeasti koulutettuja edustava Akava on päättänyt jäsenliittoineen jäädä selvityksen ulkopuolelle. Akavalaisista jäsenliitoista ainoastaan Insinööriliitto on kertonut olevansa mukana.  

Insinööriliiton puheenjohtajan Pertti Porokarin mukaan tavoitteena on yhä, että kaikki Suomen ammattiliitot olisivat hankkeessa. Hän uskoo, että heidän lisäkseen akavalaisista liitoista lähtee mukaan muitakin kunhan tunteet tasoittuvat.

Ammattiliittojen on ilmoitettava 10. helmikuuta mennessäm osallistuvatko ne yhteishankkeeseen.  Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.