Mainos

SAK ja Niinistö sanasodassa työttömyydestä

SAK:n mukaan Niinistön puheet siitä, että vallantäytteinen ay-liike olisi heikon työllisyyskehityksen syy, ovat täysin perättömiä. -Uskon että tämä on Ruotsin veljespuolueen vaalitappion aiheuttama tilapäinen hermostuminen, SAK:n Pertti Parmanne piikittelee Niinistöä.

Maan suurin palkansaajajärjestö SAK tyrmää valtiovarainministeri Sauli Niinistön kritiikin, jonka mukaan vallantäyteinen ay-liike olisi heikon työllisyyskehityksen syy. SAK:sta arvoidaan, että Niinistön puheiden takana on Ruotsin kokoomuksen kokema vaalitappio.

Kun eduskunta aloittaa budjetin käsittelyn huomenna, yhdeksi pääaiheeksi nousee työllisyyskehitys. Budjettiesityksen mukaan työttömyys ei laske, vaan nousee ensi vuonna yhdeksään ja puoleen prosenttiin.

Niinistö ei ota syitä pelkästään hallituksen hartioille. Esitellessään seitsemättä, ja mahdollisesti viimeistä budjettiaan hän sysäsi vastuuta rankasti ay-liikkeelle.

Niinistön pohtii, onko alan korporaatioiden aktiivisuudesta hyötyä työllisyydelle vai päinvastoin.

Niinistö muisteli synkkänä, miten esimerkiksi ansioisidonnaisen työttömyysturvan porrastaminen kaatui ay-liikkeen periaatteeliseen vastanhankaan.

-Tämä on suuren luokan kysymys, mutta luulen kyllä, että seuraavien hallitusneuvottelun yhteydessä on pakko muistuttaa ja vahvasti alleviivata sitä, että eduskunta ja hallitus ovat kansanvallan käyttäjiä. Sen sijaan korporaatioit ovat omien, sittenkin kansanvaltaan nähden suppeiden organisaatioiden äänenkäyttäjiä, Niinistö totesi.

SAK:n Pertti Parmanteen mukaan valtionvarainministerin syytökset ovat perusteettomia.

-Niinistö vähättelee suomalaisia kahta miljoonaa palkansaajaa suppeiksi äänenkäyttäjiksi. Minusta edes kokoomuksen valtiovarainministerillä ei olisi varaa vähätellä äänenkäyttäjinä ja uurnilla tätä joukkoa, Parmanne sanoo.

-Uskon että tämä on Ruotsin veljespuolueen vaalitappion aiheuttama tilapäinen hermostuminen, Parmanne toteaa.

SAK on ollut aina tarkka arvovallastaan ja -vallastaan. Nyt kommentit ovat sellaisia, että panee miettimään kumpi olisi hallitusneuvotteluissa vahvemmilla, Suomen kolmanneksi suurin puolue kokoomus vai miljoonan jäsenen SAK.

(Kymmenen uutiset 17.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.