SAK ja MTV3 Internet sopivat yhteistyöstä

SAK avaa tammikuussa 2001 Internet-palvelun, josta on tarkoitus kehittää SAK:laisen ay-liikkeen oma aloitussivusto. Portaalin perusta on MTV3 Internetin tuottama yhteisöpalvelu, jonka sisällöntuotannosta vastaa SAK.

Uusi Internet-portaali osoitteessa www.sak.fi parantaa SAK:n jäsenpalveluja. Portaalin kautta tarjotaan sähköisesti välitettäviä jäsenetuja, lisätään jäsenten mahdollisuuksia palautteeseen ja asiointiin SAK:n ja sen jäsenliittojen kanssa sekä välitetään ajankohtaista tietoa SAK:laisesta ay-liikkeestä.

SAK:n uusi Internet-portaali palvelee myös muita kuin SAK:laisten liittojen jäseniä. Portaali välittää tietoa työelämästä ja siihen liittyvästä koulutuksesta, sen kautta voi etsiä itselleen sopivaa ammattiliittoa ja se tarjoaa myös mahdollisuuden käydä ay-liikkeeseen ja muuhun työelämään liittyvää keskustelua. Erityistä huomiota uudessa portaalissa saavat nuoret, työelämään siirtymässä olevat tai sinne juuri siirtyneet henkilöt. Palvelun kautta pyritään tavoittamaan myös kasvussa oleva maahanmuuttajaväestö.

SAK:n yli miljoonasta jäsenestä yli neljäsosalla (26%) on pääsy Internetiin, yli viidesosalla (22%) on käytössään oma sähköpostiosoite ja kotitietokone on peräti 40%:lla. Jäsenkunnan tietoyhteiskuntavalmiuksia on aikaisemmin pyritty lisäämään mm. SAK:n jäsenmikrokampanjoilla, jotka aloitettiin vuonna 1998 ja joiden kautta noin 15 000 SAK:n jäsenliiton jäsentä on tilannut itselleen kotitietokoneen.

- SAK panostaa jatkossakin voimakkaasti sähköisen viestinnän kehittämiseen. Tavoitteena on, että kaikki SAK:laiset luottamusmiehet ovat sähköisesti tavoitettavissa vuoteen 2003 mennessä, kertoo osastopäällikkö Eero Heinäluoma SAK:sta.

- Nyt sinetöityä yhteistyötä voi kuvailla johdonmukaiseksi kehitykseksi, sillä erittäin moni SAK:n jäsen on jo nyt jonkin Alma Median tiedotusvälineen asiakas, luonnehtii liiketoimintaryhmän johtaja Raimo Mäkilä Alma Mediasta.

Alma Median tunnetuimpia tuotteita ovat MTV3, Kauppalehti, Iltalehti ja Aamulehti.
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat