SAK haluaa tietoyhteiskuntaan

Suomen ammattijärjestöjen keskusliitto SAK patistaa valtiota sijoittamaan nykyistä tehokkaammin tietotekniikkaan ja koulutukseen. Tämä olisi SAK:n mukaan oikeata aluepolitiikkaa ja pitäisi Suomen kilpailukyvyn kunnossa.

SAK


SAK esittää valtioneuvoston harkittavaksi myös Tietoyhteiskunta kaikille 2002 -teemavuoden järjestämistä. Valtioneuvostolle lähettämässään kirjelmässä SAK muistuttaa, että Ruotsissa valtio on mukana rakentamassa koko maan kattavaa laajakaistaverkkoa ja se on tukenut kansalaisten tietokonehankintoja. Tasa-arvoisen tietoyhteiskunnan rakentamista voitaisiin SAK:n mielestä tukea Soneran tulevista myyntivoitoista.

SAK ryhtyy jakamaan jäsentietoa ja ay-valistusta omassa portaalissaan. Yhteistyökumppanikseen SAK on valinnut MTV3 Internetin. Ammattijärjestö tuottaa sisällön aloitusivuille, jotka avataan vuodenvaihteessa. Portaalin on tarkoitus palvella myös muita kuin jäsenliittoja. SAK:n miljoonasta jäsenestä yli neljäsosalla on pääsy Internetiin ja yli viidesosalla on käytössään oma sähköpostiosoite. Kotitietokone löytyy 40 prosentilta jäsenkunnasta.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat