Mainos

SAK-gallup: paikallinen sopiminen epäilyttää

Suomalaiset suhtautuvat tuoreen kyselyn perusteella epäilleen paikalliseen sopimiseen. Kaikkien väestöryhmien enemmistöt haluavat sopia työsuhteen vähimmäisehdot työehtosopimuksin, käy ilmi SAK:n julkaisemasta Työmarkkinailmasto-tutkimuksesta.

Liki kolme neljästä (71 %) vastaajista uskoi työntekijöiden olevan heikoilla, jos palkoista ja työsuhteen eduista sovitaan kokonaisuudessaan työpaikoilla. Tätä mieltä olevien osuus oli suurempi kuin kertaakaan sitten vuoden 1995 kevään.

86 prosenttia vastaajista oli samaa mieltä siitä, että työsuhteen vähimmäisehdoista sovitaan työehtosopimuksilla, sillä yksittäinen työntekijä ei pysty tasavertaisesti sopimaan palkastaan työnantajan kanssa.

Hyvinvointivaltioon suhtaudutaan yhä hyvin myönteisesti. Neljä viidestä (82 %) ei pitänyt verotuksen alentamista järkevänä, jos se merkitsee sosiaaliturvan ja julkisten palvelujen heikkenemistä. Niukka enemmistö (52 %) katsoi, että palkansaajakysymyksillä on merkitystä, kun he tekevät äänestyspäätöksensä. Suomen Gallup haastatteli tutkimusta varten tuhatta yli 15-vuotiasta suomalaista 13. tammikuuta - 5.helmikuuta.
(STT) 10:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.