Mainos

SAK esitti palkkavaatimuksensa

SAK tavoittelee 3,1 prosentin korotuksia ensi vuodelle.

SAK tavoittelee ensi vuodelle kustannusvaikutuksiltaan 3,1 prosentin ja seuraavalle vuodelle 2,7 prosentin palkankorotuksia. SAK haluaa ensi vuonna vähintään 47 euron korotusta kuukausipalkkoihin tai 28 sentin korotusta tuntipalkkoihin.

SAK:n tavoitteissa on 2,2 prosentin yleiskorotus. Liittoerä on 0,6 prosenttia ja tasa-arvoerä 0,3 prosenttia. Vuodelle 2006 SAK vaatii 48 euron kuukausipalkkakorotusta tai 29 sentin tuntipalkkakorotusta. Yleiskorotusvaatimus on edelleen 2,2 prosenttia. Vaatimus liittoerästä ja tasa-arvoerästä on yhteensä 0,5 prosenttia palkoista.

SAK:n hallituksen linjaamat tavoitteet ovat tasoltaan lähes samat kuin STTK:lla ja Akavalla. Kumpikin tavoittelee ensi vuodelle 3,0 prosentin ja seuraavalla 2,7 prosentin korotuksia. Nämä tavoitteet julkistettiin jo eilen. SAK:n luvuissa vain siis ensi vuoden tavoite on 0,1 prosenttia suurempi kuin Akavalla ja STTK:lla.

STTK:n ja Akavan vaatimusten muodoissa on ero. STTK vaatii SAK:n tapaan myös liittoerää ja naispalkkaerää. Akava haluaa samansuuruista prosentuaalista pottia kaikille.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Leif Fagernäs katsoo, että hallitus tuskin voi tehdä veronkevennyksiä palkansaajapuolelta esitettyjen palkankorotusten pohjalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.