Mainos

Saision sielunmessu viidelle saa kantaesityksensä

Kansallisteatterin uusien kotimaisten näytelmien sarja jatkuu perjantaina, kun Willensaunassa saa kantaesityksensä Pirkko Saision kirjoittama ja ohjaama Tunnottomuus - sielunmessu viidelle, kuten tekijä sitä alaotsikolla luonnehtii.

"Näytelmän henkilöt pakenevat kuolemaa ja tavoittelevat rakkautta. Mutta se, mitä paetaan, tuntuu tavoittavan pakenijan; se, mitä tavoitellaan, tuntuu pakenevan tavoittelijaa. Lopun yllätys mullistaa vielä kerran henkilöiden elämän." Näin Saisio kuvailee näytelmää Kansallisteatterin internetsivuilla.

Kansallisteatterin pääjohtaja Maria-Liisa Nevala sanoo Tunnottomuuden käsittelevän nyky-Suomen arvotyhjiötä. Hänen mielestään se on näytelmä siitä, mihin kaikkien arvojen kyseenalaistaminen johtaa yksilön ja hänen läheisensä. Saisio alkoi kirjoittaa näytelmää nuoresta, kauniista naisesta, valokuvaajasta, joka on tottunut siihen, että häntä katsotaan ja katsoo kostoksi itsekin. Linssin läpi. Nainen videoi rakasteluaan, elääkseen hetken tunteillaan vasta jälkikäteen.

Mutta sitten - pari vuotta sitten - Saisio kuuli, että joku oli tekemässä elokuvaa, jonka päähenkilö videoi rakasteluaan. Hänen oli siis löydettävä asialle uusi ilmenemismuoto. Pidemmälle kirjoitettuaan hän huomasi, että päähenkilöksi näyttikin nousevan keski-ikäinen mies.

-Onneksi kukaan ei arvaa epäillä, että se olisi alter egoni, Saisio kirjoittaa Kansallisteatterin lehdessä. Saman lehden viimeinen merkintä on kirjoitettu 2. marraskuuta ja se kuuluu "Pitäisi kirjoittaa Kansallisen lehteen jotakin näytelmän tematiikasta. Kirjoittaisin, kun tietäisin mistä pirusta siinä on kysymys."

Näytelmä kestää 2 tuntia 30 minuuttia. Rooleissa nähdään Juhani Laitala, Tiina Rinne, Marjukka Halttunen, Ville Keskilä sekä Laura Malmivaara/Mi Grönlund. Musiikin on säveltänyt Kalle Chydenius, lavastus on Kati Lukan ja puvut Tarja Simosen käsialaa.

(MTV3-STT)
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.