Mainos

Sairauslomalla oleva työntekijä: Varo perässäsi olevaa yksityisetsivää

Mikä työnantaja epäilee työntekijänsä sairausloman motiiveja, on asiaan olemassa helppo, joskin hintava, ratkaisu. Työnantaja voi palkata yksityisetsiväpalveluita tarjoavalta yritykseltä etsivän varjostamaan ja tarkkailemaan sairauslomalla olevaa työntekijää. Taustalla saattaa olla esimerkiksi epäily siitä, tekeekö työntekijä muualla töitä sairauslomansa aikana, tai siitä, onko työntekijä edes oikeasti sairas.

Yleisimmin epäillään, käykö työntekijä muualla töissä

Henkivartija- ja yksityisetsiväpalveluita tarjoavan Suomen Erikoisturvaryhmä -yrityksen operatiivinen johtaja Mikko Salmi kertoo, että työnantajat ovat käyttäneet heidän palvelujaan "jonkin verran".

–Yleensä seurataan, tekeekö työntekijä jossakin muualla töitä sairauslomansa aikana. Jos näin käy, on kyseessä suora irtisanomisperuste. Voimme myös seurata, mitä kukin sairauslomallaan touhuilee. Voi käydä niin, että työntekijä ilmoittaa olevansa sairas ja käy silti esimerkiksi punttisalilla, Salmi kertoo.

Yksityisetsivästä voi tulla työnantajalle mittava lasku

Suomen Erikoisturvaryhmä veloittaa työntekijän seuraamisesta tuntipalkkaa, joka liikkuu 40-50 euron liepeillä.Hintaan lisätään myös arvonlisävero.

–Joskus voidaan tarvita kolmekin etsivää seuraamaan työntekijää, ja lasku tulee sitten heidän tekemiensä tuntien perusteella, Salmi kertoo.

Mikäli työntekijä tekee muutakin kuin lepäilee sairauslomansa aikana, pitää asia tietenkin todistaa työnantajalle. Salmi kertoo, että todisteet annetaan työnantajalle yleensä valokuva- tai videomateriaalina.

–Enemmän on kuitenkin sellaisia tapauksia, joissa työntekijä ei jää kiinni ainakaan muissa töissä käynnistä. Voi myös olla, että työntekijä lintsaa muuten vain työnteosta, Salmi listaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.