Sairastutko helposti? Nyt on aika toimia – lue vinkit!

Jos kiinnität vastustuskykyysi huomiota jo nyt, olet talvella teräskunnossa!

Kesällä ei talven flunssapöpöjä huvita muistella, mutta usko tai älä, nyt se on ajankohtaista. Vastustuskyky on tärkein apu flunssan torjunnassa. Toisilla se on luonnostaan parempi, mutta syntymälahjana helposti vilustuvan ei kannata vaipua epätoivoon: on paljon, mitä voit tehdä paremman vastustuskyvyn eteen.

Syö marjoja, hedelmiä ja vihanneksia

Väreissä on voimaa ja suomalaiset superfoodit auttavat sinua jaksamaan säällä kuin säällä. Unohda purkkivitamiinit ja ota käyttöön luonnon salaiset aseet, kuten mustikat, puolukat, hillat ja muut marjat.

Marjoja kannattaa popsia ympäri vuoden ja kesällä ne kerätään talteen pakkaseen.

Muista syödä terveellisesti ja nauti terveellisiä rasvoja, vaaleaa lihaa ja tee ruokavaliostasi monipuolinen, niin pysyt terveenä.

Harrasta liikuntaa

Liikkuva keho on terve, jolloin myös vastustuskyky on paremmassa kunnossa. Kesällä ulkona on ihana olla, eikä liikkuminen vaadi liikoja – jo pitkät kävelyretket tekevät keholle hyvää!

Etenkin hikiliikuntaan tottumaton voi tehdä liian innokkaalla aloituksella enemmän halla kuin hyötyä: Muista siis pitää järki päässäsi ja aloita varovasti, mikäli edellisestä kerrasta on pitkä aika.

Stressi syö vastustuskykyäsi

Stressi tekee tuhojaan myös fyysisesti ja voi viedä nopeasti petiin. Pyri siis välttämään liikaa kiirettä ja nauti elämästäsi. Varaa kalenteriisi reilusti vapaata ja kieltäydy mahdollisuuksien mukaan tehtävistä, joista suinkin voit, mikäli koet olevasi sen tarpeessa.

Pese kädet

Käsienpesu ei varsinaisesti paranna vastustuskykyäsi, mutta se ehkäisee bakteerien tarttumista ja on ehdottomasti helpoin tapa välttää flunssapäivät.

Hoida itseäsi

Anna itsellesi aikaa, hemmottele ja hoida kehoasi: Terve ja rentoutunut ihminen voi hyvin. Älä siis siirrä hammaslääkärikäyntejä ja varaa aika hierojalle. Omaan itseen kannattaa panostaa!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja