Mainos

Sairastuneet naiset eivät joudu maksamaan tupakkaoikeudenkäynnistä

Vahingonkorvausvaateiden hylkääminen niin sanotussa kevyttupakkajutussa yllätti kahden naisen puolustuksen. Juttua ajanut emeritusprofessori Erkki Auerjärvi kommentoi hovioikeuden päätöstä tuoreeltaan MTV:n uutisille

- Tuomio on täysin väärä. Tämä on yllättävää, koska perustelut näyttäisivät olevan samat kuin käräjäoikeudessa. Ja ne ovat aivan ristiriidassa lääketieteen kanssa.

Oikeus hylkäsi kahden pitkään tupakoineen naisen vahingonkorvausvaateet kahta tupakkayhtiötä vastaan. Sairastuneet naiset vaativat tupakkayhtiöiltä yhteensä 200 000 euron korvauksia.

Emeritusprofessori Erkki Aurejärvi

Auerjärvi ihmettelee oikeuden kantaa siihen, ettei tupakansavu ole edes myötävaikuttanut naisten sairastumisiin. Oikeus ei myöskään katsonut, että kevytsavukkeiden markkinoinnissa olisi ollut moitittavaa.

- Se on väärin, koska mainoksissa sanottiin, että voitte polttaa ilman huonoa omaatuntoa. Kevyttupakka on rinnastettu elintarviketeollisuuden kevyttuotteisiin, Auerjärvi toteaa.

Naiset tuomittiin korvaamaan tupakkayhtiöiden 300 000 euron oikeudenkäyntikulut. Tappioon oli kuitenkin varauduttu etukäteen, eivätkä naiset joudu maksamaan summaa itse.

- He eivät ole tähän mennessä maksaneet oikeudenkäynnistä senttiäkään. Tarkemmin en kuitenkaan asiaa voi paljastaa, Auerjärvi toteaa.

Kantajilla on nyt 60 päivää aikaa harkita, hakevatko he valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.