Mainos

Sairaslennoista sopu

Lennonjohtajalakon lakkorajoja on tarkistettu. Ambulanssi- ja pelastuspalvelulennot onnistuvat nyt kaikille suuremmille kentille. Lennonjohtajat olivat tähän valmiita jo ennen lakkoa, mutta Ilmailulaitos luuli vielä silloin selviävänsä ilman lakkolaisten apua.

Lennonjohtajalakon sovittelu jatkuu huomenaamulla kello 11. Lennonjohtajalakon osapuolet sopivat tänään, että ambulanssi- ja pelastuspalvelulennoille avataan neljä kenttää. Avatut kentät ovat Maarianhamina, Kruunupyy, Pori ja Lappeenranta. Aikaisemmin nämä neljä kenttää oli kokonaan suljettu, koska niillä ei ole työnantaja-asemassa toimivia lennonjohtajia.

Lakon osapuolet neuvottelivat vielä tänään illalla, mutta kaksi viikkoa kestäneen lakon sovitteluissa ei päästy sopimukseen. Työnantaja- ja työntekijäpuolen palkkanäkemyksissä on yhä suuria eroja.

Lipponen: hallituksella ei erityistoimia

Lennonjohtajalakon sovittelu alkoi tänään viiden jälkeen valtakunnansovittelijan toimistossa. Valtakunnansovittelija Juhani Salonius kutsui osapuolet koolle sen jälkeen, kun maan hallitus oli aamulla käsitellyt asiaa ja toivonut neuvottelujen jatkamista.

Hallitus sai Saloniuksen selvityksen lakkotilanteesta ja kuuli Ilmailulaitoksen pääjohtajaa Mikko Talvitietä lentoliikennetilanteesta.
-Hallitus antaa täyden tukensa valtakunnansovittelijan toiminnalle, pääministeri Paavo Lipponen sanoi.
Lipposen mukaan hallituksen arvio tilanteesta perustuu myös työmarkkinajärjestön lausuntoihin tilanteesta. Hallitus tapasi niiden edustajia aamulla.
-Yleinen käsitys on se, että neuvottelujen pitäisi jatkua, Lipponen sanoi.

Lipposen mukaan näyttää siltä, että lentoliikenne voidaan turvata nykyisenä joitain viikkoja, mutta sen jälkeen jouduttaisiin rajoituksiin. Lipponen sanoi, ettei hallitus ole harkinnut mitään toimia lakon lopettamiseksi. Lipponen muistutti, että kyseessä on laillinen lakko.

Helsinki-Vantaan taukopäivä lauantailta tiistaille

Helsinki-Vantaan lentoaseman taukopäivä siirretään lauantailta tiistaiksi. Ilmailulaitos perustelee siirtoa sillä, että lomaliikennettä on paljon hiihtoloman alkaessa. Toisaalta liikematkustamista on vähän.

Ilmailulaitos uskoo, että kaikki viikonlopun lomalennot voivat lähteä Helsinki-Vantaan lentoasemalta, mutta aikataulut saattavat muuttua. Ensi tiistaina tilauslennot ja mannertenväliset kaukolennot kulkevat Tampere-Pirkkalasta.

Lakonaikaiset lennot lisääntyivät tänään hieman, kun Joensuun lentokenttä avattiin liikenteelle. Finnair lentää Helsingin ja Joensuun väliä DC-9-koneella kerran päivässä. Reittiä ei lennetä viikonloppuna.
(STT-MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.