Mainos

Sairaanhoitopiirit luopumassa vuokrahoitajista

Sairaanhoitopiirit ovat luopumassa vuokrausfirmojen kautta tulevista hoitajista.

Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä HUSissa vuokratyöntekijöistä yritetään päästä eroon syksyn aikana. Samansuuntaisia suunnitelmia on ollut myös muualla Suomessa.

HUSin toimitusjohtaja Kari Nenosen mukaan syynä ovat kustannussäästöt.

- Taustalla on meidän säästötarpeet ja osittain myös muuttunut tilanne työmarkkinoilla. Näyttää siltä, että virta omiin virkoihimme on taas käymässä organisaatiossa sisäänpäin.

Vuokrausfirmoista vakuutetaan, että heidän hoitajilleen löytyy töitä muista toimipisteistä. HUSin toiminta saa kuitenkin kritiikkiä.

- HUSin perusongelma ei ole vuokrahoitajat vaan se, että HUSin tuottavuuskehitys on ollut heikkoa 2000-luvulla, Attendo MedOnen toimitusjohtaja Pertti Karjalainen arvostelee.

Hoitajille maksetaan vuokrausfirmassa paremmin kuin julkisella puolella. Vuorausfirmalla ja Husilla on kuitenkin eri käsitykset siitä, millaisia säästöjä päätös tuo.

Husin toimitusjohtaja Kari Nenosen mukaan vuokratyövoiman käyttäminen on 20 - 50 prosenttia kalliimpaa kuin omille palkkalistoille palkkaaminen.

MedOnen toimitusjohtaja Pertti Karjalaisen mukaan ero on suorassa tuntivertailussa kuitenkin vain 15 prosenttia.

Joka tapauksessa päätös luopua vuokrausfirmojen kautta tulevista hoitajista voi olla kuitenkin vain väliaikainen. Husin mukaan keväällä saatetaan taas joutua palaamaan vuokrafirmojen käyttöön.

Katso Mari Haaviston juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.