Mainos

Sairaanhoitopiirien johto puolittaisi terveyskeskusten määrän

Sairaanhoitopiirien johtajille suunnatussa kyselyssä lähes kaikki vastaajat olivat valmiita vähentämään terveyskeskusten määrää merkittävästi, keskimäärin puoleen nykyisestä.

Sairaanhoitopiirien ylin johto haluaisi vähentää terveyskeskusten määrää rajusti. Kun MTV:n uutiset kysyi sairaanhoitopiirien johtajilta, mikä olisi sopiva terveyskeskusten määrä 3-5 vuoden kuluttua, lähes kaikki ehdottivat määrän tuntuvaa supistamista alueellaan.

20 johtajasta 18 vastasi, ja vastanneista 16 oli selkeän vähentämisen kannalla. Vähennystarpeeksi arvioitiin 20-60 prosenttia, tyypillinen vähennysehdotus oli pudottaa määrä noin puoleen nykyisestä.

Jos sairaanhoitopiirien johtajien arviot toteutuvat, vähenisivät Etelä-Pohjanmaalla terveyskeskukset 18:sta kuuteen, Päijät-Hämeessä 10:stä neljään, Pohjois-Savossa 11:sta viiteen ja Kymenlaaksossa kahdeksasta kolmeen.

Terveyskeskusten harveneminen ei kerro suoraan lähiterveysasemien määrästä, mutta eittämättä suunta on kohti suurempia yksiköitä. Johtajat uskovat, että terveyskusten yhdistämisille löytyy tukea:

- Uskon, että poliittiset päätöksentekijät ja johtavat viranhaltijat ovat pitkälti viemässä asioita tähän suuntaan, arvioi Kymenlaakson sairaanhoitopiirin johtaja Kari Hassinen.

Myös röntgenpisteitä halutaan vähentää reilusti. Yhtä johtajaa lukuun ottamatta kaikki halusivat vähentää röntgenpisteitä alueellaan, useimmat alle puoleen nykyisestä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.