Mainos

Sairaan Jukos-johtajan oikeudenkäynti keskeytettiin

Aleksanian pitää hoidon kieltämistä rangaistuksena siitä, että hän on kieltäytynyt antamasta väärää todistusta kollegoistaan Mihail Hodorkovskista ja Platon Lebedevistä. Jukosin entinen toimitusjohtaja Mihail Hodorkovski oli kahdeksatta päivää syömälakossa Aleksanianin takia.

Moskovalainen oikeusistuin on keskeyttänyt vakavasti sairaan entisen Jukos-johtajan oikeudenkäynnin. Silti miestä ei edelleenkään päästetty erikoissairaanhoitoon, vaikka tämä sanoo ilman hoitoa kuolevansa aidsiin.

Jukos-öljy-yhtiön entinen varatoimitusjohtaja Vasili Aleksanian, 36, on ollut vangittuna vuodesta 2005 lähtien. Aleksanianin oman kuvauksen mukaan hän sairastaa imusolmukesyöpää sekä aidsia ja on lisäksi lähes sokeutunut.

Aleksanian on useasti pyytänyt päästä vartioituna hoitoihin vankilan ulkopuolelle. Oikeuden mukaan todisteita sairaudesta ei kuitenkaan ole ja syytetyn terveydentila on "tyydyttävä". Aleksanianin itsensä mukaan oikeus on kieltäytynyt ottamasta vastaan todisteita hänen sairaudestaan.

- Hoitopäätökset kuuluvat vankilan lääkäreille. Tuomarit eivät ole lääkäreitä, sanoi syyttäjä Nikolai Vlasov. Tuomari Olga Nadelina puolestaan vakuutti, että Aleksanian saa kaiken tarvitsemansa hoidon vankilassa.

- Tajuatteko mitä tapahtui? Minut pidetään siis edelleen vankilassa. En tule saamaan mitään hoitoa siellä, Aleksanian sanoi toimittajille.

Hodorkovskin syömälakko jatkuu

Ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet päätöksen "henkiseksi ja ruumiilliseksi kidutukseksi". Myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on jo kolme kertaa vaatinut Aleksaniania siirrettäväksi erikoissairaanhoitoon.

Aleksanian pitää hoidon kieltämistä rangaistuksena siitä, että hän on kieltäytynyt antamasta väärää todistusta kollegoistaan Mihail Hodorkovskista ja Platon Lebedevistä. Hodorkovski ja Lebedev kärsivät parhaillaan kahdeksan vuoden tuomioita veronkierrosta.

Jukosin entinen toimitusjohtaja Mihail Hodorkovski oli kahdeksatta päivää syömälakossa Aleksanianin takia. Lebedev on puolestaan sanonut, että Aleksanian saa todistaa häntä vastaan mitä tahansa, kunhan tämän kidutus lopetetaan ja henki säästetään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.