Mainos

Sairaaloissa henkilöstöpula- Turusta potilaita Helsinkiin

Kaikkia tehohoitoa tarvitsevia potilaita ei pystytä hoitamaan Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Ongelmat johtuvat hoitajapulasta ja siitä, että osa teho-osaston sairaalapaikoista on suljettu kesän ajaksi. Teho-hoitoa tarvitsevia potilaita joudutaan siirtämään hoidettaviksi mm. Helsinkiin.

Sairaaloissa on hoitajapula


Turun yliopistollisessa keskussairaalassa tilanne on ollut erityisen paha viime viikosta lähtien.
-Tilanne on tällä hetkellä se, että teho-osasto on aivan täynnä. Seuraava vakavasti loukkantunut potilas, joka vaatii kiireellisiä leikkauksia joudutaan lähettämään Helsinkiin hoitoon. Sama koskee myös aivovammoja ja kiireellisiä sydänleikkauksia, kertoo Tyks:n erikoislääkäri Erkki Kentala.

Teho-osastolla on 24 potilaspaikkaa, joista käytössä on tällä hetkellä vain 16. Ensi viikolla paikkoja tulee kaksi lisää. -Kolmenkymmen potilaan hoitoon tämä on vaikuttanut. Meillä on tällaisiä tehohoitoa vaativia potilaita hoidettu leikausosastolla ja lasten teholla. Sen lisäksi meillä on sydän ja aivoleikkauksia peruttu viikon aikana seitsemän kappaletta, Kentala jatkaa.

Potilaat Turusta Helsinkiin

Turun yliopistollisesta sairaalasta kuljetetaan potilaita hoitoon Helsingin Töölön sairaalaan, jossa hoidetaan vaiekasti loukkaantuneita potilaita. Töölön sairaalassa hoitohenkilökunnalla ollut kiirettä. Vuodepaikat on täynnä ja päivystysleikkaukseenkin täytyy välillä jonottaa vuorokauden.

Töölön sairaalan osastolääkäri Markku Vornasen mukaan vuorokaudessa tehdään keskimäärin 10-14 päivystysleikkausta.

Töölössä työtä on lisännyt myös se, että tämä kesänä on ollut tavallista enemmän liikenne- ja uintionnettomuuksissa vakavasti loukkaantuneita potilaita.

Hoitajapula on estänyt myös lisäpaikkojen avaamisen Hyks:n lasten-ja nuorten sairaalan teho-osastolle. Jo käytössä olleista paikoista on kaksi jouduttu kesäkuussa sulkemaan. Tästä syystä lasten sydänleikkauksia joudutaan siirtämään viikoittain.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.