Mainos

Sairaaloissa epäpäteviä sijaislääkäreitä

Lääkäripula sai sairaalat palkkaamaan epäpäteviä sijaisia kesäajaksi. Terveydenhuollon oikeusturvakeskukseen on tullut ilmoituksia muutamasta sairaalasta, jotka ovat ottaneet sijaisiksi opiskelijoita, joilla ei ole takanaan vielä asetuksessa vaadittua neljän vuoden opiskelua.

Oikeusturvakeskuksessa arvellaan, että tapauksia saattaa olla enemmänkin kuin sen tietoon on tullut. Näissä tietoon tulleissa tapauksissa on hänen mukaansa ollut kyse vahingoista.

Sijaisia palkannut ylilääkäri ei ole tarkistanut, miten pitkälle edenneistä opiskelijoista on ollut kyse. Mistään tahallisesta sääntöjen kiertämisestä ei ilmeisesti ole kyse.

Holin mukaan epäpätevien sijaisten kokemattomuus ei ole aiheuttanut potilaille mitään vahinkoa. Opiskelijat joutuvat kuitenkin toisinaan tekemään myös itsenäisiä päätöksiä, vaikka täysin yksin ilman valvontaa he eivät voi koskaan sairaalassa toimia.

Neljä vuotta opiskelleet eivät ole vielä kovin pitkälle ehtineitä ja he tarvitsevat vielä hyvin paljon ohjausta. Huolestuneita näkemyksiä ovat esittäneet sekä työnantajat, toiset lääkärit että potilaat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.