Mainos

Sairaalat palaamassa tavalliseen arkeen

Sairaalat ovat alkaneet paluun normaaliin toimintaan. Leikkauspotilaille on ryhdytty soittelemaan uusia kutsuja ja odottavia äitejä palauttamaan kotipaikkakunnan sairaaloihin.

Tieto Tehyn työtaistelun peruuntumisesta otettiin Lasten ja nuorten sairaalassa Helsingissä iloisena vastaan.Erityisesti iloittiin lasten ja vastasyntyneiden tehohoidossa, koska siellä kaikki paikat ovat täynnä.

Toimialajohtaja Veli Ylitalo sanoo, että toiminta saadaan Lasten ja nuorten sairaalassa normaaliksi muutamassa päivässä.

Kymmenkunta pientä potilasta ehdittiin jo siirtää Helsingistä muihin sairaanhoitopiirin sairaaloihin Tammisaareen, Porvooseen ja Hyvinkäälle.

Espoolaiset synnyttäjät voivat puolestaan mennä taas Jorvin sairaalaan synnyttämään huomisaamusta lähtien. Siihen saakka synnytykset hoidetaan Helsingissä Naistenklinikalla ja Kätilöopistolla.

Ruotsiin ehdittiin jo lähettää kolme äitiä mahdollisen työtaistelun alta pois. Naistentautien toimialajohtaja Maija Haukkamaan mukaan heidän kotiinpaluunsa riippuu siitä, missä pisteessä heidän tilanteessa siellä tällä haavaa on.

Työtaistelu-uhan vaikutus leikkausjonoihin selviää ensi viikolla

Leikkauksensa siirtämään joutuneille potilaille on ryhdytty soittelemaan uusia kutsuja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Husin mukaan saattaa kuitenkin mennä vielä kolmekin päivää, kunnes koko toiminta saadaan kunnolla käyntiin.

Työtaistelu-uhan vaikutus jonojen hidastumiseen selviää vasta ensi viikolla. Valmius ostopalvelujen käyttöön tarvittaessa on, mutta automaattisesti niihin ei turvauduta.

- Tilannetta tasoittaa se, että etukäteen tehtiin pitkää päivää, jotta kiireellisiä leikkauksia saatiin alta pois. Nyt täytyy koko organisaation vetää kuitenkin vähän henkeä, toteaa kirurgian toimialajohtaja, ylilääkäri Reijo Haapiainen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä.

Perjantaina ehdittiin jo sulkea Herttoniemen ja Marian leikkaussalit, ja henkilöstö siirtyi vahvistamaan Töölön ja Meilahden sairaaloita. Tänään oli tarkoitus sulkea vuodeosastoja Peijaksessa ja Jorvissa sekä pysäyttää Kirurgisen sairaalan toiminta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.