Mainos

Sairaalassa annettu väärä hoito järkyttää ranskalaisia

Ranskassa on viime kuukausien aikana paljastunut useampia tapauksia, missä viallisista laitteista on saatu vaarallisen voimakasta sädehoitoa.

145 potilasta on saanut yliannostuksen sädehoitoa Etelä-Ranskassa sijaitsevassa Toulousen ylipistollisessa keskussairaalassa.

Liian rajua sädehoitoa saaneet potilaat kärsivät kaikki aivosyövästä. Yliannostusta aiheuttanut laite oli otettu käyttöön vasta vajaa vuosi sitten. Sen avulla kokeiltiin uudenlaista hoitoa vakavista aivokasvaimista kärsiville potilaille. Vaarallisen hoitovirheen takana on ilmeisesti se, että laite oli asetettu väärin.

Kaikki säteilylle altistuneet 145 potilasta on kutsuttu seurantatutkimuksiin. Sairaalan mukaan ylimääräinen säteilyannos ei kuitenkaan ole kuolemanvaarallinen.

Viime kuukausina Ranskassa on paljastunut useampia tapauksia, missä viallisista laitteista on saatu vaarallisen voimakasta sädehoitoa. Itäranskalaisessa sairaalassa neljä potilasta kuoli hiljattain sädehoidon yliannostukseen. 19 muuta eturauhassyöpään säteilyhoitoa saanutta potilasta kärsii vakavista kudosvaurioista.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja