Mainos

Sairaalapäivystäjät huolissaan potilasturvallisuudesta

Tilanpuutteen takia potilaita joudutaan usein tutkimaan ja hoitamaan käytävillä. Helsingin Marian sairaalan päivystäjät ovat kirjoittaneet tilanteesta kirjeen Helsingin yliopistollisen keskussairaalan johdolle.

Helsingin Marian sairaalan sisätautipäivystäjät ovat huolissaan potilasturvallisuuden vaarantumisesta. Heidän mielestään lääkäreitä on liian vähän.

- Diagnosoinnin ja hoidon mahdollinen viivästyminen on erityisen huolestuttavaa välitöntä hoitoa vaativissa tilanteissa, kuten akuutissa sydäntapahtumassa, vakavassa infektiossa tai myrkytyksessä, sisätautipäivystäjät kirjoittavat. He lähettivät torstaina avoimen kirjeen Helsingin yliopistollisen keskussairaalan johdolle.

Ruuhkahuippuja on useita viikossa, ja tuolloin potilaat joutuvat odottamaan jopa 10-14 tuntia. Muina aikoina päivystyspotilaiden pääsy lääkärin tutkittavaksi kestää kolmesta kahdeksaan tuntia. Tilanpuutteen takia potilaita joudutaan tutkimaan ja hoitamaan käytävillä.

Päivystäjien mukaan Marian päivystyksen ylikuormitus on jatkunut jo pitkään, mutta viime kuukausina tilanne on pahentunut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.