Mainos

Sairaalan sähköpääkeskuksessa uhkaava palo Kuopiossa

Torstain vastaisena yönä syttyi uhkaava palo Kuopion yliopistollisen sairaalan sähköpääkeskuksessa. Tuli ei aiheuttanut vakavia vahinkoja. Sammutustöihin ja savunpoistoon kului noin tunti. Yläkerran leikkaussalin ja heräämön sähköjärjestelmät olivat palon vuoksi hetken epäkunnossa, mutta laitteet saatiin toimimaan melko pian.

Kuopion yliopistollisen sairaalan sähköpääkeskuksessa syttyi uhkaava tulipalo torstain vastaisena yönä. Automaattisen paloilmoittimen ja palomiesten ripeän toiminnan ansiosta tuli ei ehtinyt levitä laajemmalle, ja vakavilta vahingoilta vältyttiin.

Päivystävän palomestarin Pekka Kaartisen mukaan sähköpääkeskuksen UPS-laite eli niin sanottu sähkönsyötön tasaaja tuhoutui palossa. Runsaasti savua ja savukaasuja levisi sairaalan kellarikerroksen yläpuolella sijaitseviin leikkaustiloihin, jotka olivat palon syttyessä tyhjillään. -Savun ei pitäisi päästä yläkertaan, mutta ilmeisesti huonosti tiivistetty läpivienti päästi savua läpi, Kaartinen kertoo. Yläkertaan levinneiden palokaasujen takia useat savunilmaisimet pärähtivät soimaan.

Yöllä kello yhden aikaan syttynyt palo sammutettiin sairaalan alakerran jauhesammuttimilla, sillä vettä sähkölaitteiden sammuttamiseen ei voitu käyttää. Sammutustöihin ja savunpoistoon kului noin tunti. Yläkerran leikkaussalin ja heräämön sähköjärjestelmät olivat palon vuoksi jonkin aikaa epäkunnossa, mutta laitteet saatiin toimimaan melko pian. Sairaalan toiminta jatkuu normaalisti.

Palo syttyi ns. toimenpidealueen pääkeskuksessa, joka sijaitsee leikkausyksikköjen 1 ja 2 alapuolella. Kysin kiinteistöpäällikkö Seppo Pietilän mukaan sairaalan toiminta jatkuu normaalisti. -Kyseessä oli ns. kolmannen polven varmistus, joka nyt tuhoutui. Järjestelmän korjaustyöt ovat käynnissä, mutta yhtään hoitotoimenpidettä ei tämän takia jää tekemättä, kertoo Pietilä. Pietilä arvioi korjaustöiden kustannusten jäävän alle 10000 euron.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.