Mainos

Sairaalabakteeri piinaa Varsinais-Suomessa

MRSA -nimistä bakteeria on löytynyt noin kahdeltakymmeneltä potilaalta. Bakteeri voi olla vaarallinen henkilöille, joilla on heikko vastustuskyky.

Paimiossa Varsinais-Suomessa on löytynyt MRSA-sairaalabakteeria 18 ihmiseltä. Lähes 2000 muuta henkilöä on voinut altistua bakteerille, kertoo infektiolääkäri Reijo Peltonen Turun yliopistollisesta keskussairaalasta.

Ensimmäinen tartunta havaittiin viime kuun puolivälissä Paimiossa terveyskeskuksen vuodeosastolla. Tartunta löytyi vielä 17:ltä, kun potilaan kanssa tekemisissä olleita henkilöitä seulottiin. Taudin kantajat ovat olleet hoidossa samalla vuodeosastolla tai Paimion vanhainkodissa, Peltonen sanoo.

Tiedossa olevat altistuneet potilaat sekä henkilökunta on tutkittu tai tutkittavana. Muista altistuneista otetaan näytteet, kun he seuraavan kerran saapuvat hoitoon. Alueen sairaalat, terveyskeskukset ja vanhainkodit toimivat normaalisti.

Paras suoja bakteeria vastaan on hyvä käsihygienia. Kädet pitää pestä vanhainkoteihin ja terveyskeskuksiin mentäessä sekä niistä poistuttaessa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on ollut vuosittain keskiarvoisesti vähemmän MRSA-tapauksia kuin koko maassa. Varsinais-Suomessa 2000-luvun keskiarvo on tähän mennessä kuusi MRSA-tapausta 100 000:ta asukasta kohti. Sairaalabakteeri on pidetty piirin alueella kurissa tiukalla kontrollilla.

MRSA on useille tavallisille antibiooteille vastustuskykyinen bakteeri. Se voi olla vaarallinen henkilöille, joiden vastustuskyky on heikentynyt. Terveille ihmisille MRSA ei tavallisesti aiheuta vaivoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.