Mainos

Sairaala heitti elävän vauvan roskiin

Kiinassa on paljastanut skandaali, jossa neljää sairaalatyöntekijää epäillään vakavasta virheestä synnytyksen yhteydessä.

Kahdeksannella kuulla raskaana ollut äiti oli toimitettu sairaalaan vatsakipujen ja verenvuodon vuoksi. Pian tämän jälkeen äiti synnytti sairaalassa elottoman oloisen, sinertävän vauvan.

Foshanin kaupungin sairaalan hoitohenkilökunta uskoi vauvan olleen kuollut ja hävitti ruumiin sulkemalla sen jätesäkkiin.

Kun äidin sisko pyysi noin puoli tuntia synnytyksen jälkeen saada nähdä vauvan, hänelle ojennettiin keltainen muovipussi, josta löytyi elossa oleva ja hengittävä vastasyntynyt.

– Avasin pussin ja näin pienten käsien ja jalkojen liikkuvan. Vatsa nousi ja laski ja suusta tuli ilmakuplia, paikallinen sanomalehti kertoo äidin siskon sanoneen.

Järkytystä seurasi toinen, kun kävi ilmi, että kyseessä ei ollutkaan tyttövauva kuten hänelle oli aiemmin kerrottu vaan poika.

Paikallissanomalehti Foshan News kertoo, että sairaalan henkilökunta oli halunnut lieventää äidin tuskaa kertomalla, että kuolleeksi epäilty vauva oli tyttö vaikka oikeasti hän olikin poika.

Kiinassa poikavauvoja pidetään usein arvokkaampina kuin tyttöjä, koska monilla perheillä on oikeus hankkia vain yksi lapsi.

Kuolleeksi luultu vauva toimitettiin välittömästi tehohoitoon, jossa hänen tilansa pysyi vakaana.

Sairaalan johto tai kaupungin terveysviranomaiset eivät suostuneet kommentoimaan asiaa uutistoimisto AFP:lle.

Vauvan äiti ja isä aikovat vaatia oikeusteitse sairaalalta 45 000 dollarin suuruisia korvauksia.

Maakunnan terveysviranomaiset ovat aloittaneet tapauksen tutkinnan.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.