Mainos

Sairaala-apulaiset työnseisauksessa

Sairaala-apulaiset keskeyttivät työnsä iltapäivällä kolmessa sairaalassa.

Kiista sairaala-apulaisten työehtosopimuksesta aiheutti tänään työnseisauksen kolmessa sairaalassa. Porvoon sairaalan, Kainuun keskussairaalan ja Kokkolan keskussairaalan Kunta-alan ammattiliittoon (KTV) kuuluvat sairaala-apulaiset poistuivat työpaikoiltaan kello 12. Työntekijöiden ulosmarssi ja työnseisaus kesti kolme tuntia.

Kiistanalainen sopimus koskee kolmen sairaalan noin 180 työntekijää. Sairaala-apulaiset vastustavat työnantajan pyrkimyksiä irtisanoa KTV:läisten työehtosopimus ja siirtää työntekijät yksityisiä palvelualoja koskevan sopimuksen piiriin. Henkilöstön mukaan uusi sopimus huonontaa palkkausta, vuosilomaetuuksia, sairauslomaoikeuksia ja perhevapaita.

Työnantajaliitto Kiinteistöpalvelut ja sopimuksen osapuolet ISS Suomi Oy ja SOL Palvelut ovat päättäneet irtisanoa KTV:n kanssa 30 vuotta sitten tehdyn sairaalojen työehtosopimuksen. Sopimuskausi päättyy helmikuun puolivälissä. Yksityiset yritykset vastaavat sairaala-apulaisten sopimuksista viidessä sairaalassa. Sopimusta noudatetaan kun yrityksellä on vähintään viiden kuukauden pituinen palvelusopimus kunnan tai kuntayhtymän ylläpitämässä sairaalassa tai sairaalaterveyskeskuksessa. SAK:laisella KTV:llä on jäseniä noin 210 000.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.