SaiPa murskasi TPS:n täysin päätöserässä – kanukkihyökkääjälle hattutemppu

SaiPa iski päätöserään seitsemän maalia ja nappasi 7-1-kotivoiton TPS:stä jääkiekon SM-liigassa torstaina.

Vieraat helpottivat SaiPan murskajaisia jäähysumallaan, joka käynnistyi sen jälkeen, kun SaiPa osui kahdesti 28 sekuntiin erän alussa. TPS:n pelaajat keräsivät viimeisessä erässä hurjat 87 minuuttia jäähyjä. Suihkuun turkulaisista lensivät Radek Smolenak ja Niclas Lucenius

SaiPa kuittasi viidesti ylivoimalla tai siirretyn rangaistuksen aikana. Tahtipuikkoa heilutti kolme osumaa mättänyt kanadalaishyökkääjä David McIntyre. SaiPa-vahti Jussi Markkasen nollapelin pilasi Mikko Rantasen osuma viimeisellä minuutilla.

Päätöserässä jäähyilyyn osallistunut TPS-vahti Teemu Lassila luisteli vaihtoon neljän maalin jälkeen ja tilalle tuli Kristian Järvinen. Yhteensä vieraiden vahdit pysäyttivät 32 kiekkoa.

Ässät nappasi jo neljännen voittonsa putkeen, kun Blues kaatui Espoossa 2-1. Voittomaalin teki toisessa erässä Sami Lähteenmäki. Blues pääsi päätöserässä vielä maalin päähän Roope Talajan toimesta, mutta Ässät kesti peräti 38 kertaa torjuneen Juuso Riksmanin johdolla.

Illan muissa otteluissa Kärpät haki pisteet HIFK:lta Helsingistä 2-1-voitolla ja Sport nappasi toisen peräkkäisen voittonsa kaatamalla KalPan 3-2 Vaasassa.