Mainos

Sain H1N1-rokotteen – oireista ei tullut loppua

Sain sikainfluennssarokotteen viime viikon keskiviikkona, aamupäivällä. Tuo päivä sujui aivan normaalisti ja ehdin jo ajatella, että kylläpäs pääsin tämänkin rokotteen kanssa helpolla. Olen nimittäin ottanut kausi-influenssarokotteen kymmenisen kertaa, enkä ole niistä saanut minkäänlaisia oireita. Menin illalla jopa jumppaan, koska olo oli niin hyvä, mutta sepäs taisi olla vikatikki.

Torstaina aamuyöllä heräsin siihen, että koko vasenta kättä särki, olkapäästä sormenpäihin. Ensin yritin asentoa muuttamalla helpottaa oloa, mutta lopulta ei auttanut muu, kuin nousta ottamaan särkylääkettä. 400 mg ibuprofeiinia helpotti sen verran, että sain vielä unen päästä kiinni.

Torstaiaamuna lähdin normaalisti töihin MTV:n Multimediatoimitukseen. Kättä jomotti, mutta ajattelin, ettei se haittaa istumatyössä. Torstai-iltapäivän aikana alkoikin sitten särkeä koko alakroppa. Ensin selkä ja vatsa, sitten jalat. Särkylääke helpotti hetkeksi, mutta ilta oli kyllä sitä myöten pilalla. Lattioiden pesu siirtyi jälleen…

Kaikki mahdolliset flunssaoireet

Perjantaina oli onneksi vapaapäivä, sillä silloin oli vuorossa erinäisten flunssaoireiden kavalkadi. Aamu alkoi päänsäryllä. Sitten oli tarjolla pahoinvointia ja vatsakipua, voimakasta sairauden tunnetta hikoiluineen, lihaskipua ja astmaatikolle luonnollisesti myös hengitysvaikeuksia. Näillä oireilla meni päivä, illalla menuhun lisättiin vielä ärtyisyys.

Lauantaiaamuna ajattelin, että nyt helpottaa! Olin ehkä tavanomaista ärtyisämpi, mutta muuten suht’ ok. Mielialaa parantaakseni menin joogatunnille. Big mistake again! Tunnilla hikoilin kuin pieni sika. Opettajakin katseli huolestuneena hikilammikkoa lattialla. Illalla jaksoin tehdä salaatin ja käydä saunassa, siinä kaikki.

Sunnuntaiaamu valkeni totaalisella vetämättömyydellä. Isänpäiväaamupalan tekeminen onnistui silkalla sissimielialalla. Aamupalan jälkeen alkoi pinna jälleen kiristyä oikein tosissaan, joten ei muuta kuin vaatteet niskaan ja haravoimaan. – Tai siis toteamaan, että ei onnistu. Sain aikaiseksi yhden pienen lehtikasan, jonka jälkeen luovutin ja lähdin kävelylle. – Tai siis käveleskelylle. Tulipahan hiljaisen vauhdin ansioista tutustuttua naapuruston pihoihin vähän paremmin. Toivottavasti eivät tykänneet huonoa tuijottelustani.

Sunnuntaina iltapäivällä olo huononi entisestään. Kuumemittari antoi selityksen tähän huonoon oloon. Kuvaan tuli myös yskä, joka paheni iltaa kohden.

Oireilu voi kestää jopa viikon, kerrottiin Terveysneuvonnasta

Olin saanut rokotteen yhteydessä lappusen, jossa kerrottiin paitsi mahdollisista oireista, myös puhelinnumero, johon voi soittaa, jos tulee kysyttävää. Koska lapussa ei puhuttu mitään näiden oireiden kestosta, päätin soittaa numeroon. Puhelu yhdistyi Terveysneuvontaan, jossa ystävällinen sairaanhoitaja kertoi, että kuumeilu näyttää tämän rokotteen yhteydessä alkavan tavanomaista myöhemmin ja kestävän tavanomaista pidempään.

Tänään maanantaina oireita ovat väsymys ja rintakipu sekä hengitysvaikeudet. Jälkimmäisten oireiden vuoksi tilasin illaksi lääkärin.

Mitä tekisin toisin?

Jos olisin tiennyt, että rokotteen aiheuttamat oireet ovat näin voimakkaat, niin olisinkoottanut rokotteen? Kyllä olisin. Uskon edelleen siihen, että rokotteen oireet ovat miedommat, kuin itse sairauden ja jälkitautien riski pienempi.

Liikunnan olisin kyllä jättänyt väliin tältä viikolta. Luulen, että olisin päässyt vähemmillä lihaskivuilla, jos olisin tajunnut olla rasittamatta lihaksiani. Olen itse asiassa yllättynyt siitä, että asiasta ei ole puhuttu julkisuudessa.

Jättäisin myös suosiolla kalenterin vähän väljemmäksi rokotetta seuraavalta viikolta; eipä tarvitsisi soitella, peruuttaa ja selitellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.