Mainos

Saimaalta löytyi uusia norpan pesimäpaikkoja

Saimaannorpan pesälaskennoissa on löydetty poikaspesiä uusilta alueilta, muun muassa Joroisissa, Puumalassa sekä Kolovedeltä, jossa ei viime vuonna havaittu norpanpoikasia eli kuutteja lainkaan.

Saimaannorpalle toivotaan runsaslumisen talven ansiosta hyvää pesimävuotta. Ensitietojen mukaan pesintä voisi nyt onnistua viime vuotta paremmin.

Pesälaskentoihin Savonlinnassa tutustunut maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) vetosi alueella kalastaviin, että nämä pidättäytyisivät verkkokalastuksesta huhtikuun puolivälin ja kesäkuun lopun välisen ajan.

Anttila luottaa siihen, että vapaaehtoiset kalastusrajoitukset riittävät eikä erillislakia enää tarvia kuuttien suojelemiseksi:

- Ei ainakaan näillä näkymin tule pakkolakia, ja ja olen aivan varma että sopimuksia tulee vielä niille alueille lisää missä tarvitaan. Kyllä täällä sellainen henki ja tahtotila on olemassa. Ja jos oikein tiukalle menee, niin minä lähden itse neuvottelemaan niistä viimeisistä, koska minä haluan hoitaa tämän loppuun, Anttila lupasi.

Kalastusrajoitussopimukset kattavat suurimman osan norppien keskeisistä lisääntymisalueista. Sopimusalue on jo yli 1500 neliökilometriä, ja sopimuksia tehdään koko ajan lisää. Alue ei kuitenkaan ole vielä täysin yhtenäinen.

-Koko pesinnän ydinalue pitää saada kalastusrajoitussopimusten piiriin marraskuun loppuun mennessä, hän painotti.

Pesälaskennoissa löytyi viime vuonna vain 44 ja edellisvuonna 51 kuuttia. Saimaannorppia arvioidaan olevan vain noin 260.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.