Saimaa-ilmiö dvd:lle

Odotettu kulttiklassikko legendaarisesta konserttikiertueesta julkaistaan dvd:llä huhtikuussa

Aki ja Mika Kaurismäen ohjaama Saimaa-ilmiö on suomalaisen rock-elokuvan perusteos. Vuonna 1981 valmistunut elokuva kertoo suomirockin legendojen Juice Leskinen Slam -yhtyeen, Hassisen koneen ja Eppu Normaalin kesäisestä Tuuliajolla-kiertueesta Heinävesi-laivalla.

Lukuisia konserttitaltiointeja täydentävät hetket öisellä järvellä, musisointi ja henkilöhaastattelut, joissa Juice Leskinen, Ismo Alanko sekä Martti ja Pantse Syrjä kertovat elämää pienempiä viisauksia. Kaiken kaikkiaan meininki on hulvatonta ja eletään aikaa, jolloin hauskanpito oli rockissa bisnestä tärkeämpää.

Elokuvassa kuullaan tuon aikakauden hittejä, kuten Syksyn sävel, Viidestoista yö, Rappiolla, Puhtoinen lähiöni sekä monia muita kotimaisiksi rock-klassikoiksi muodostuneita kappaleita. Saimaa-ilmiö päättyy komeasti Maamme-laulun yhteisesitykseen kesäisellä festivaalilla, jossa on mukana aimo annos tunnetta ja isänmaallisuutta.

Saimaa-ilmiö keräsi julkaisuvuotenaan 1981 elokuvateattereissa yli 40 000 katsojaa, mikä tekee siitä Suomen kaikkien aikojen katsotuimman dokumenttielokuvan. Saimaa-ilmiö julkaistaan dvd:llä 25. huhtikuuta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat