Säilyvätkö turvavälit vuoristoradan kyydissä? Näillä keinoilla huvipuistot valmistautuvat korona-ajan huvitteluun

8:11
Linnanmäen ja Muumimaailman toimitusjohtajat kertovat videolla, miten huvittelun turvallisuus varmistettaisiin korona-ajan huvipuistossa.

Huvipuistojen avaaminen kesäkuussa on eittämättä monen kesää odottavan, sekä itse puistojen toivomuslistalla. Ilmassa on yhä paljon kysymerkkejä siitä, miten huvittelun lomassa turvavälit eivät pääsisi unohtumaan.

Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo käytännön esimerkin, miten legendaarinen Vuoristorata kurvailisi uudenlaisessa tilanteessa siten, etteivät kyydissä olevat saa toisiltaan tartuntaa.

– Ajatus on niin, että perhekunnittain voidaan sijoittaa ihmiset lähekkäin. Mutta eri seurueiden välissä voi olla turvavälit niin, että yksi rivi jää tyhjäksi, Adlivankin kertoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Kuumana kesäpäivänä jonot suosikkilaitteisiin voivat kiemurrella pitkinäkin. Jonottaessa tultaisiin jatkossa käyttämään arkiasioinneilta tuttuja keinoja.

– Hyvänä esimerkkinä on ruokakaupat, joissa on lattiaan laitettu tarroja, että millä väleillä jonotetaan.

Linnanmäen toimitusjohtaja vakuuttaa, että puisto kykenee huolehtimaan asiakasmääristä, kävijöiden turvallisuudesta ja henkilökunnan ohjeistamisesta. Vielä odotellaan aluehallintoviraston päätöstä siitä, avautuvatko portit.

Muumienkin kanssa turvavälein

Muumimaailman toimitusjohtaja Tomi Lohikoski kertoo, että ohjetta puistojen avaamisesta on odotettu hartaasti.

– Toiminnan järjestäjällä on iso vastuu mahdollistaa se, että asiakkaat voivat vastata itse omasta turvallisuudestaan. Tällä tarkoitan, että meillä on mahdolliset turvavälit tai rajoitetut asiakasmäärät, jotka mahdollistavat etäisyyden pitämisen. Jos mietitään pintojen koskettamista, sanoisin että vanhemmilla on iso vastuu omista lapsistaan, hän sanoo.

Heinäkuu on Naantalin teemapuistolle valtavan tärkeä sesonki. Jos tänä kesänä avaamispäätös olisi kielteinen, osuisi se lujaa Muumimaailman talouteen.

– Kyllä kassa olisi kovilla, kuoppa on syvä.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja