Mainos

Säilytä kukat virkeinä pidempään

Korea ruusukimppu tai terassille poimitut niittykukat olisi ihana saada säilymään kauemmin kuin yön yli.

Kuudella tavalla elävien somisteiden ikää voi pidentää jopa neljä viikkoa.

Sopeuta varret

Täytä vähintään kolmeneljäsosaa kimpun säilytysastiasta vedellä. Näin kukille ei iske vaivihkaa nestehukka ensimmäisten janoisten päivien aikana. Juota kasveille haaleaa, ei kylmää tai kuumaa vettä. Se rentouttaa ja sopeuttaa kukkia, jotka ovat olleet jonkin aikaa juomavajeessa.

Makeaa kasvateille

Sekoita maljakon veteen ravinnetta. Sen puutteessa hyppysellinen sokeria ajaa asian. Ero ravittujen ja ravitsemattomien varsien kukoistuksen pituudessa on selvä. Lisää vettä muutaman päivän välein. Kasvit imevät paljon nestettä varsinkin parin ensimmäisen päivän kuluessa.

Lyhennys pidentää elinikää

Katkaise kasvit uudelleen kolmen päivän jälkeen. Leikkaa esimerkiksi 50-senttiset ruusunvarret kahden päivän päästä puolimittaisiksi.

Uusi käsittely kolmen-neljän päivän kuluttua, ja jatka, kunnes varsista on jäljellä kaksi tuumaa. Lyhentämällä kasvit jaksavat virkeinä jopa neljä viikkoa. Lisäksi pikkukukista saa hauskoja kuppiasetelmia vaikkapa keittiönpöydälle.

Ihana valo

Pidä kimppu erossa suorasta auringonvalosta. Kasvit eivät siedä porotusta, mutta nauttivat jättiannoksesta luonnonvaloa.

MTV3/www.styleathome.com

Kuvat: Futureimagebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.