Mainos

Säiliöauto suistui kallioon Nokialla - valtatie 11 poikki

Valtatie 11:llä Nokialla sattunut säiliöautoturma haittaa liikennettä todennäköisesti koko päivän. Pelastuslaitoksen mukaan tie on kokonaan poikki ainakin iltapäivään saakka.

Säiliöautossa oli lastina 50 tonnia mäntyöljyä, josta tielle ja maastoon valui noin 15 tonnia. Mäntyöljy on paperiteollisuuden tuote, joka on ympäristölle ongelmallista. Pelastus- ja ympäristöviranomaiset joutuvat poistamaan turmapaikan liepeiltä saastunutta maata kaivinkoneilla.

Poliisi ohjaa liikenteen kiertotielle raivaustöiden ajan.

Päivystävän päällikön Ari Vakkilaisen mukaan ainetta on joutunut muun muassa läheisen järven lähellä olevaan metsikköön mutta ei tiettävästi kuitenkaan vesistöihin tai pohjaveteen.

Onnettomuus sattui eilen illalla noin kello 23.30 Murhasaaren sillalla, joka oli tapahtuma-aikaan erittäin liukas. Tampereelta päin tulossa olleen auton perävaunu osui kaiteeseen, minkä jälkeen auto luisui päin kalliota. Tässä vaiheessa säiliövaunut irtosivat nuppiosasta.

Suurin osa yhden säiliön mäntyöljystä ehti valua maastoon. Toinen säiliö säilyi ehjänä. Kuljettajan pelasti Vakkilaisen mukaan turvavyö sekä se, että säiliöt irtosivat nupista ennen törmäystä.

Huono ajokeli on haitannut yöllä ja aamulla tieliikennettä varsinkin Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla. Poliisin tietoon on tullut useita onnettomuuksia, jotka ovat kuitenkin aiheuttaneet lähinnä aineellisia vahinkoja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.