Mainos

Sailas: Verokevennykset tupon synnyttyä

Valtiosihteeri Raimo Sailas valtiovarainministeriöstä sanoo, että hallitus on valmis keventämään veroja heti, mikäli tulopoliittisesta kokonaisratkaisusta saadaan aikaan neuvottelutulos tavoitellussa aikataulussa.

-Jos syntyy pitkäaikainen, kattava, inflaatiotavoitteen toteuttava neuvottelutulos, niin hallitus on valmis keventämään palkansaajien verotusta ensi vuonna, Sailas sanoi tiistaina.
Sailaksen mukaan neuvottelutulos tarkoittaa käytännössä uusien verolakiesitysten viemistä eduskuntaan.
-Hallitus kertoisi silloin myös yksityiskohtaisesti vuoden 1999 palkansaajien tuloverotuksen perusteet, Sailas lisää. Hallitus toivoo tupo-ratkaisun syntyvän hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta, jotta eduskunnalle jää aikaa verolakien käsittelyyn.

-Eduskunta lähtee siitä, että budjetti- ja verolait pitää saada valmiiksi 19. joulukuuta mennessä, Sailas huomauttaa.
Työmarkkinoiden keskusjärjestöjen sopima neuvottelutulos ei välttämättä takaa tupon syntymistä, koska tulos menee ammattiliittojen päättävien elimien hyväksyttäväksi. Liitoilla on kaksi viikkoa aikaa hyväksyä ratkaisu, mikä venyttää tupon syntymistä pitkälle joulukuuhun.
Sailas sanoo neuvottelutuloksen riittävän hallitukselle, koska aikataulu ei riitä varsinaisen sopimuksen odottamiseksi. Sailaksen mukaan hallitus ottaa sen riskin, että liitot eivät hyväksykään tupoa.
-Tietysti ne, jotka sen (tupon) kaatavat ottavat sen riskin, että myös vuotta 1999 koskevat verolupaukset vedetään takaisin, Sailas huomauttaa.
Sailas on tupo-neuvotteluissa yhteyshenkilö hallituksen ja neuvottelijoiden välillä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.