Sailas: Tupo on historiaa

Valtiovarainministeriön ylimmän virkamiehen mukaan palkansaajien asema ei ole tupon kuoppaamisesta huolimatta heikkenemässä, koska työvoimasta on jatkossa pulaa.

Valtiosihteeri Raimo Sailas uskoo, että Suomessa ei enää tehdä tulopoliittista kokonaisratkaisua. Sailas kertoo sanomalehti Länsi-Savon haastattelussa uskovansa, että työnantajat päättivät kuopata tupon kaikessa hiljaisuudessa jo ennen kevään eduskuntavaaleja.

- Maassamme ollaan kovaa vauhtia menossa siihen, että työehdoista sovitaan liitto- tai yrityskohtaisesti. Voi olla, että koko tupo-sana pitää unohtaa, Sailas sanoo.

Valtiovarainministeriön ylimmän virkamiehen mukaa tuposta luopuminen ei kuitenkaan heikennä palkansaajien asemaa. Osaavasta työvoimasta on tulevaisuudessa yhä suurempi pula.

- Työvoiman niukkuus on vahva valtti työntekijäpuolelle, ja esimerkiksi nuorten työntekijöiden tulevaisuus näyttää aika hyvältä, Sailas sanoo.

Voimassa oleva keskitetty tulopoliittinen sopimus päättyy syyskuun lopulla. Sen jälkeen on edessä liittokohtainen sopimuskierros. Esimerkiksi metalliteollisuuden työntekijät ja teknologia-alan ylemmät toimihenkilöt ovat jo päässeet sopimukseen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat