Mainos

Sailas: Rakentaminen vilkastuu ennakoitua nopeammin

Rakentamisen ja myös asuntorakentamisen kasvu on voimakasta ja vilkastuu ennakoitua nopeammin, arvioi valtiosihteeri Raimo Sailas. Sailas ei nähnyt estettä sille, etteikö ensi viikolla voisi syntyä päätöstä puolentoista miljardin markan osoittamisesta asuntotuotantoon, sillä merkkejä alan ylikuumenemisesta ei hänen mukaansa vielä ole.

-Rakentamista vauhdittaa myös alhainen korkotaso, joka Emu-päätöksen ansiosta on vakaa ja siis pysyykin alhaisena, Sailas korosti. Hän uskoi leimaveron poistamisen osaltaan lisäävän luotonottoa, vaikka 90-luvun alun kriisi muistetaan "ehkä liiankin hyvin".
-Ei ole syytä epäillä, etteikö tuotannon kasvu voisi Suomessa jatkua vahvana vielä pitkään. Myös työllisyyden paraneminen voi jatkua ripeänä lähivuodet, Sailas totesi.

Luottamusta herättävinä tekijöinä Sailas mainitsi viennin kasvaneen kansantuoteosuuden, tuotannon monipuolistumisen ja ulkomaisen velan dramaattisen supistumisen. Ensi vuodelle ajoittuvat tuloveron kolmen, neljän miljardin kevennykset saattavat myös vilkastuttaa kotimarkkinoita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.